Tillbaka!!! Tips från Reykjavik

Hej på er...

äntligen tillbaka i verkligheten igen!!! Måste verkligen tipsa om Reykjavik!!! Fasiken vilken cool stad. Det känns som om islänningarna bestämt sig för att även om de bor på en ö i atlanten så ska de inte hamna efter, och det gör det inte heller, på något plan!!! Det är något alternativ - söder över hela staden.

Det är mycket unga männoskor med coola kläder och stilar, inte alls mainstream. Många snygga barer och cafeer. På helgerna är ställena öppna till 5-6. Man får röka inne!! Många gallerier och utställningar. Alla ställen är inredda med eftertanke, till och med den minsta pub är cool. Supergoda resturanger, framförallt sushi, fisk och skaldjur. Jag är uppriktigt förvånad över att det var så mycket av en metropol. Och för att inte tala om shoppingen, de hade mycket danskt, gucci..mmm. Men det bästa var alla affärer med islänsk design och massa second hand affärer. Var av en utsedd till den bästa i nordeuropa..knäppt va?

Reykjavik ligger numer på min topp 5 lista över nice weekend städer, tillsammans med Barcelona, Rom, London och zurich...Inte illa va?

Här kommer lite tips:

Uteställen finns det en mängd av, vi råkade smita in på premiären av den Isländska filmfestivalen och dricka gratis drinkar, inte illa. Denna premiär hölls på det coooola stället
REX.

Övriga ställen att nämna är sirkus, pravda och nasa. Glöm inte att dricka välgjorda coctails i skinnfotöljer framför brasan på legendariska hotellet Reykjavik 101. Jag fick serverat en underbar strawberry mojito...som det sen blev flera av! De har även utsökta rum och spa i källaren.
Pravda
(pravda)

Vad gäller utflykter fanns det en hel del att se, men min rekommendation är spacentret Blue Lagoon. Du badar i varma källor i olika temperaturer under bar himmel i lava landskapet. Vattnet dunstar så att allt blir lite dimmigt, men stjärnorna är klara. På olika ställen i denna stora resort finns det krukor med lera och annat som du ska ha som mask i ansiktet i 20 min...det gör underverk! Oroa er inte för att se dumma ut, det syns inte i dimman!!
Blue Lagoon

Vad gäller mat så finns det mesta, jag åt kanske den bästa sushin hittills på Maru. Men det är bara att gå runt och hoppa in på det som ser trevligt ut, jag råkade bara ut för bra ställen. Tänk på att fisk och skaldjur kommer direkt från atlanten, det går knappast att få bättre och färskare, som på Tveir Fiskar.

Vad gäller shopping så var det som sagt super. En gågata med några avstickare, många second hand affärer, skoaffärer, inredning och isländsk design. Jag köpte ett coolt isländskt armband av laxskinn, låter skumt, men det är superfint. Köpte i övrigt ett par guldstövlar, två fina clutches och ett par låga vinterstövlar med päls i en second handaffär.

Kort och gott: ÅK TILL REYKJAVIK!!!

Kommentarer:
Postat av: Karoline

låter helt underbart! åkte ni (du) från oslo eller? ær det samma priser som i norge? hur lång tid tog resan (effektiv flygtid?)

2005-11-02 @ 15:46:10
Postat av: sandi

ja, vi åkte från oslo...2.30h flygtid..., men de är 2 h bakom oss så man "tjänar in det". Lite billigare än norge, vad gäller mat och dricka. Bra dubbelrum på helt ok hotell för ca 1000 nok per natt, som i oslo alltså. Men det finns många billigare alternativ också... ex dubbelrum m dusch i gången för 50euro och vandrarhem för 35 euro.

2005-11-02 @ 16:26:03
Postat av: Karoline

okei tack! visste inte att island låg 2 timmar efter...

2005-11-02 @ 21:19:01
Postat av: Beccy

Åh...vill också åka till Island! Jag hatar kalla länder men Island verkar helt klart vara ett underbart ställe.

Postat av: Linda

Jag håller med om att 101 hotel är underbart! Vi bodde där i våras då vi var i Reykjavik och jag vill definitivt åka tillbaka.

2005-11-04 @ 20:36:23
Postat av: Sunny

Visst är Reykjavik underbart! Har du vart tillbax nåt efter det? Måste oxå meddela att Pravda tyvärr har brunnit ner :/

2007-09-07 @ 11:57:55
URL: http://thesunnyside.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits