Förkylning = lunginflammation

I går var jag hos farbror doktorn och fick reda på att den "förkylning" som jag dragits med sedan andra veckan i januari i verkligeten är lunginflammation!

Det förklarar ju varför jag har varit lite reducerad och kännt att träningen har varit tung... (fick för övrigt skäll för att jag tränat)

Så nu är det sträng vila och penicillin! Inte kul..

Dagmar klänningen "Herta" är min!

Tänkte visa upp mitt underbara rea-köp från Grandpa i stockholm...Denna underbara Dagmar klänning "Herta", den sista de hade i perfekt storlek 38 till 50% - vilket fynd!

Inte nog med att butikerna har ett fantastiskt urval (har köpt en väska där också) de har även stockholms trevligaste personal!

Denna klänning satt verkligen som en smäck! Lite 50-tals inspirerad, med balong-kjol utan att bli för "puffig". Den breda midjan fungerar nästan som en korsett och markerar perfekt samtidigt som det tvingar dig till bra hållning. Ringningen är djup utan att vara vulgär, den är lika djup i ryggen, vilket jag tycker är vackert även på de som inte har supermarkerade ryggmuskler eller skulderblad. Detaljerna är genomtänkta och välplasserade, fina veck fram på bysten och söta rosetter på axlarna. Klänningen är vekligen helt igenom mycket välskräddad och välskuren. Tyget är tungt och faller vackert. Mönstret var jag först tveksam till, men det är underbart på och mycket välanpassat till skärningen. Färgerna i mönstret gör klänningen lätt att sätta ihop med koftor och skor till alla årstider...

Ni märker kanske att jag är förälskad och längtar till första gången jag får använda den (som jag inte vet när det är...) Nämde jag att jag dessutom fick den till halva priset!!! hehe Jag hade, lätt, betalat fullt pris för raringen om jag hade hittat den tidigare....

Se och njut!

Dagmar Klänning

Dagmar klänning midja

Dagmar Klänning detalj mönster

Dagmar Klänning detalj rosett

Tror aldrig att jag har känt mig så fin och nöjd med mina kurvor som i denna klänning....

Vad tycker ni om mitt kap?

p.s ganska kul är också att jag en gång i tiden jobbade i en butik som heter HERTA. Inte så vanligt namn d.s

Tillbaka i Reykjavik och sjuk igen!

Jag är tillbaka i Reykjavik efter en underbar tur till Stockholm.

Föremålet för resan var att säga hej då till min underbara lillasyster som reser till Austrailen i morgon...Hon ska vara borta ett helt år! Hur fasiken ska jag klara mig?!

I stockholm hann jag med en tur till världens bästa frisör (visserligen i Uppsala), middag på Gondolen, mys med familjen, upprördhet över Christer whatshisname bidrag i melodifestivalen (kan det bli värre och varför röstade sverige på honom?!!), en tur och fika på söder, inköp av en fantastisk rea-klänning på grandpa på söder....som sydd för mig, 50-tals stuk med bred markerad midja...ska försöka ta en bild och lägga in, utgång med syster och bästis på solidaritet och spy-bar...varför varför var det så lång hiskelig kö på Village?! Brunch m amerikanska pankakor på Sirap (vågar inte ställa mig på vågen!) och sist men definitivt inte minst...ett tandläkarbesök med lagning (cerekfyllning) av två sönderbitna tänder...till det nätta priset av 9100 sek !!!!!!!!!!!! Fy fan, inte kul!

Jag går till världens bästa tandläkare och vill ogärna byta, men undersöknign (20min)+röntkenbilder ena dagen och lagning av två tänder med cerekfyllningar+putsning (90 min) andra dagen till priset 9100, är inte det ovanligt dyrt?! Eller kostar det så mycket hos andra privattandläkare också?

Vad betalar ni? Bör jag byta?


och just det, jag är sjuk igen....min man tror att jag började träna för hårt/för tidigt efter förra omgången så att jag aldrig hann bli riktigt frisk...fan också..

Marc by Marc Jacobs boots (alias santa boots)

Här kommer ett par bilder på höstens/vinterns bästa skoköp. De är helt underbara! Har inte mätt klacken, men jag skulle kunna tänka mig att de är minst 10cm, men det känns inte. Verkligen! Jag älskar höga skor, men brukar alltid få ont i fötterna efter (i bland innan jag ens kommit ut ur dörren) en lång kväll med dans och fest. Dock inte i dessa, klacken är välplacerad och stabil, sulan är mjuk och med kraftigt mönster så att de funkar även på de halaste vägar. Jag behöver inte trippa fram utan kan verkligen ta stora kliv om det behövs.

Som dansskor är de eminenta eftersom jag kan röra mig fritt, ledigt och med balans...har en del skor som är så höga och vingliga att jag inte vågar göra några stora rörelser på dansgolvet, utan måste stå med fötterna gott planterade och röra på resten av kroppen... (hmm låter snyggt, men ni förstår..eller)

Dessutom är de marinblå, vilket ger ett kul tillskott mot alla svarta skor jag normalt har. De är impregnerade eller påhandlade på ett sätt så att lädret är blankt och vätskefrånstötande....Inga slaskiga vintervägar eller spillda drinkar påverkar dem eller ger fläckar...det är bara att torka av, som en vaxduk....

Nu förstår ni kanske varför de kallas "santa-bootsen" av mig och mina vänner...Eftersom de är lite vintriga med fuskpälsen uppe så drar jag mig nästan för vår och sommar då jag nog måste lägga undan dem...

MARC BY MARC JACOBS SHOES NAVY

Ett sista plus är att de är relativt ovanliga, det finns en liknande modell, men som ankelboot (har aldrig fattat poängen med det?!) men jag tycker så klart att min är finare....Har inte sett den på nån web-shop eller stockholm butik - mycket nöjd med det!

Här är mina:

Marc by Marc Jacob boots

Marc by Marc Jacob boots

Marc by Marc Jacob boots

Visst är de fina?! Tror att de kommer vara super till Karen Millen klänningen på lördag...Eller vad tror ni?

Karen Millen klänning

                                  

Ro och frid + Karen Millen klänning

Svärföräldrarna har åkt, min söta man och jag njuter av tystnaden, ensamheten i soffan och serien The Wire som nog är den bästa kriminalserie jag sett....Hett tips till er därute...

Vi har också konstaterat att vi är bättre på att vara gäster än att ha gäster...tycker alla så kanske?

Jag fortsätter att visa bilder på mina rea köp...denna klänning är från Karen Millen. 70% rea...billig alltså...Den är i ett mycket smickrande snitt för min kropp (som är lite svårklädd i sina kurvor). Lagom uringning (som kan göras ganska sexig med rätt BH), smal, bred midja (om ni fattar) som markerar mitt smalaste parti...sen släpper den över höft/rumpa utan att göra dessa delar större...slutar en halv decimeter ovanför knät...tyget är jersey...helt klart ett underskattat tyg...skrynklar inte, noppar inte, lätt att tvätta, krymper inte, drar inte åt sig ull och faller tungt och vackert...

Normalt sätt gillar jag inte mönster, men detta är super på och färgerna är underbara och lätta att plocka upp i accessoarer....Funkar både höst, vinter och vår till både fest, middag och jobb beroende på vad man har till....ett kap helt enkelt!

Karen Millen klänning

Karen Millen klänning, bakifrån

Nedan en detaljbild på den breda midjan, färgerna och mönstret.

Karen Millen klänning,detalj

Jag tänkte ha den på lördag i stockholm till mina skyhöga, marinblå Marc by Marc Jacobs boots med vit "päls" högst upp (ska försöka få in en bild senare). De kallas även "santa bootsen" tänk rolig, lite sexy santa-girl ...
Tror det blir lagom kul...

Nå vad tycker ni?

Galet, hysteriskt, mönster skrik eller kul och speciell?

Thomas Burberry jacka

I morgon åker svärföräldrarna hem, det har varit trevligt att ha dem här, men lika trevligt att de åker...om man säger så..

Tänkte fortsätta visa mina kap från superrean här i Reykjavik...

Denna jacka är från
Thomas Burberry, som är ett av Burberrys billigare undermärken. Thomas Burberry heter gundaren av Burberry. Jag har en svart jacka därifrån redan och jag är mycket förtjust i märkets passform. Utmärkt för kurviga kvinnor, som jag.

Märket är inte direkt billigt, även om det är ett undermärke, men denna sötnos fyndade jag på 65% rea och således mycket billigare. Den är i tjock vadmal och jag gillar speciellt blandningen av det feminina snittet och de militärinspirerade detaljerna...sitter dessutom som en smäck! Ett plus är att märket är relativt ovanligt och att man slipper stöta på så många andra i samma plagg....

Thomas Burberry jacka

Thomas Burberry jacka bakifrån

Vad tycks?! Är det nån som vet var Thomas Burberry går att få tag på i Stockholm?

hits