Beskök och blus

Igår kom mina svärföräldrar på besök till oss här på Island, de ska stanna i 6 dagar. De är söta och snälla på alla vis, men de är fortfarande mina svärföräldrar...Dessutom är 6 dagar lite länge att stanna i ett sånt litet hus som vi har, när vi dessutom måste jobba också, med tidiga mornar och sena kvällar.

Men, det är väl bara att bita ihop...jag kan i alla fall rymma till gymet 1h för att få vara lite ifred. Middag är en utmaning dock, de är "old-school" och vill ha kött, sås, potatis och kokta morötter. Jag äter inte sånt, har ingen aning om hur man gör en stek-sås eller kokar potatis...På riktigt, jag har ALDRIG kokt potatis till mig själv. Äter det normalt bara till sillen på julbordet och till midsommar (som jag inte har firat på 4 år)...

Nu undrar jag vad fasiken jag ska göra till middag....hmmmm

Som avledning tänkte jag i alla fall via en av de sakerna jag köpte förra helgen.

Detta är en Karen Millen blus is streach-siden. Den sitter super och är en lagom blandning av söt och damig. Färgen är kallt lila, som jag älskar. Jag hade tänkt ha den antingen instoppad i en hög svart kjol eller till ett par snygga, gubbiga yllebyxor.

Karen Millen blus i lila strech-siden

(på ärmarna är det rosetter, syns lite dåligt)

Vad tycks? Sliskigt damig eller feminint fin?

forts...klädförvaring, smycken, smink, pynt mm

Tänkte jag kunde visa lite fler bilder...

Detta är en del av vårt sovrum. Tre malm-byråer från IKEA fungerar som förvaring åt underkläder, myskläder, träningskläder, sängkläder, hårsaker och smink. Över byråerna har jag satt en Malm-spegel som man kan "vika ut" så att man till exempel kan se håret bakifrån, mycket praktiskt.

Vi har ett ganska litet badrum och jag gillar som sagt att ha plats att göra mig i ordning. Så jag har liksom flyttat badrummet upp hit. Ytan ovanpå byråerna är ganska stor och fungerar för hårtorkar, plattänger, värmespolar och smink som ligger i de översta lådorna.

Jag tycker om att sminka mig i skarpt ljus så att jag ser bra och slipper riskera ränder, kanter och osuddade skarvar. Med inpiration från gamla filmstjärne loger (med massa lampor runt en spegel) satte jag upp 3 starka små lampor ovanför spegeln som går att rikta åt olika håll. Längst ut på kanterna av byrån har jag 4 lampor som är ganska starka, men eftersom glaset är "mjölkigt" blir ljuset lite dimmat. Jag får således ljus från alla kanter. Lamporna är så klart också från IKEA.

Sovrum med Malm Möbler

Sminket ligger i praktiska plastlådor från IKEA, som egentligen är insatser i en badrumsmöbel men går att köpa separat. På detta sätt hålls sminket fräscht och översiktligt. Det är lätt att hitta det man ska ha. Lådorna går utmärkt att lyfta upp på ytan ovanpå byråerna för bättre översikt, för att sedan städar bort enkelt ner i lådan igen.
image222

image223

image224

image225

I hörnet till höger om de stora byråerna står ännu en Malmbyrå från IKEA, men denna är mindre med 8 praktiska lådor som jag förvarar smycken, diadem, skärp m.m. Topplocket går desutom att fälla upp och i lockets undersida finns en spegel. På väggen i hörnet har jag även satt upp krokar för sjalar, hår pynt och långa halsband. På den lilla byrån står en byst. (jag samlar på sådana har 5 st utplaserade runt om i huset, det står en på den stora byrån också)

Denna byst är dock min första och min favorit, eftersom den är utmärkt att hänga fina smycken på. Dessutom får man en bra översikt...jag gillar att ha översikt som ni kanske märker...

Accesoarhörna

(som ni ser fick det plats några skolådor mellan byråerna, de är de geniala genomskinliga igen)

Sjalar, hårsaker och långa halsband

Smyckeställning

Smycken

Jag är mycket förtjust i min lilla smink/pynt hörna! Den är översiktlig, välorganiserad, upplyst och lätt att hålla städad...

Vad tycks?!

Hur ser det ut där ni sminkar/pyntar er? Vad har ni för bra knep att hålla ordning på saker och ting?

Min Garderob

Eftersom det var så svårt att fota kläder tog jag ett par bilder på mina underbara Hopen-garderober från IKEA istället. De är verkligen en dröm jag kan rekommendera till alla.

Så här har jag organiserat dem:

Hopen hörnskåp ihop med två extra Hopen skåp

Hopen Hörn Garderob

På andra sidan dörren, ytterligare ett Hopen skåp.

Hopen sektion


I det stora hörnskåpet har jag kappor, klänningar, skor och väskor (i geniala genomskinliga lådor så man ser vad som är i.
Hopen Hörn Garderob, klänningar, kappor, skor och väskor

Mittensektionen har jag inrett med nätlådor för översikt. Där har jag koftor, tröjor, linnen, toppar, t-shirts och annat stickat.
Hopen Hörn Garderob, Koftor, tröjor, t-shirts, toppar, linnen och stickat

I den yttersta sektionen har plats för två rader hängade plagg. Kjolar underst och kavajer och jackor överst. På golvet fick några fler skolådor plats.

Hopen Hörn Garderob, kjolar, kavajer och jackor

I den fristående sektionen har jag plats för två rader byxor och en rad hängade blusar och kostymer/dräkter.
Hopen sektion, blusar och byxor

Jag älskar att ha en organiserad och översiktlig garderob och för första gången i livet har jag plats för en! Det är underbart!

Underkläder, tränings/myskläder, stumpor, strumpbyxor etc har jag i 3 Malm-byråer i sovrummet. De kanske ni får se vid ett annat tillfälle om så önskas.

Vad tycker ni?! Hur ser era garderober ut?

Svårt!

Attans vad svårt det var att ta bilder av kläder så att det gör plagget rättvisa....Har försökt en stund nu med ljus, plassering, skärpa, blixt, ljusbalans etc...så till den milda grad att min mobil tog slut på batterier, precis när jag trodde att jag fått det till...får återkomma!

Måndag...Jobb tips, please.

Tillbaka på jobbet...hmmm, det har inte blivit roligare medan jag varit sjuk...hade jag väntat mig det? Kanske inte.... Jag måste verkligen börja tänka på att byta karriär...HR är verkligen inget för mig, jag vill sälja, pitcha och övertyga. Utvecka ideer och tänka ut kreativa lösningar mot en given målgrupp...

Är det någoon som kan tipsa mig om vad detta är för jobb. Snälla ge mig tips. Jag vet att mitt perfekta jobb väntar där ute på mig någonstans, jag vet bara inte var....

Över till nåt annat, I helgen var jag ute och rea-shoppade här i Reykjavik. Normalt hatar jag rea och undviker det så långt jag kan, om det inte är nåt speciellt jag sett ut. Här börjar rean senare än hemma, i mitten av januari och den är bättre av tre anledningar...

1) De börjar inte med någon löjligt 30%rea här, det är 50-70% på en gång.
2) Det är inte så utplockat på en gång som i Stockholm. Det verkar inte som det är rea-rusning på samma sätt.
3) Du får fortfarande bra hjälp av de som jobbar i affärerna. I Stockholm upplever jag att säljarna tror att de kan sluta jobba bara för att kläderna är på rea, ingen hjälp med råd. storlekar eller färger...Här är det superservice oavsett om det är rea eller ej.

Ska försöka ta bilder och lägga ut på mina kap - det blev en del kan jag tala om.....Jag kan nämna; Karen Millen, Thomas Burberry, Addidas, Paul & Joe sister, Vanessa Bruno, Nymph och Zara.

Sjuk...

Har inte varit många inlägg här de senaste dagarna....

Detta på grund av sjukdom, jag är snorig och hostig..totalt oinspirerad!

DvF-klänningen  har i alla fall kommit och den är superfin...jag gjorde dock det stora misstaget att pröva den i mitt sjuka tillstånd med otvättat hår, flammigt ansikte, snorig näsa och rödsprängda ögon...kan inte påstå att jag gjorde den rätta....

ska försöka komma tillbaka med bild när jag känner mig lite bättre, i stumbyxor, skor och accesoarer....min bästis säger att ni förtjänar en bild när ni har varit så snälla och hjälpt till med råd...Vad gäller storleken så tror jag att den blir bra, den är lite rakare i modellen än de andra DvF-wrapsen jag har och även lite kortare, så jag är lite osäker...men det blir nog bra, kanske när jag blir lite smalare, får mindre höfter, rumpa och lår...hmmm

I morgon ska jag i alla fall gå till min nagel-teknolog (det heter faktiskt så) och fylla på gel-förstärkningen jag har på mina riktiga naglar... Har haft det i två år och kan inte vara utan, tycker att det är så snyggt med fina naglar...De är naturliga med diskret fransk manikyr...

För er som tänker på att göra det. Håll er lååååångt borta från acryl, det förstör och bryter ner naglarna, pluss att det luktar illa. Gel naglar håller längre, är lättare att hålla snygga själv, passar bättre för vårt kalla klimat och är rentav bra och förstärkande för dina egna naglar...Jag har provat flera olika märken och det som är HELT KLART bäst är Biosculpture. Det finns massa salonger som använder det Biosculpture runtom i Stockholm och säkert i hela sverige.

     

p.s dessutom är det jätte lätt att måla på en kul partyfärg, lätt att få jämt och lätt att få bort. När du tar bort lacket ser den franska manikyren under lika fin ut eftersom den är "permanent" och ligger under ett lager av gel. Praktiskt! d.s

Whiite - fast med färg...

Jag har skrivit om det danska märket Whiite förut, men jag måste bara tipsa om dem igen....

På vintern reduceras ofta färgerna till svart, grått, beige, vitt och ibland brunt...Jag passar inget vidare i det och tycket att jag behöver mer färg på vintern än sommaren, då jag gärna har pasteller...Jag älskar juveltonerna, men har svårt att hitta dem i snitt och kvalitèer jag tycker om....jag vill ha mer färg..

Whiite outfit på bilden här nedan är precis det jag gillar, en lagom blandning av färger jag älskar i ett feminint snitt. En still som är både trendig och egen... Varför Whiite inte har blivit större sedan 2003 fattar jag inte, underbara, välsittande plagg till ok priser. Jag köpte mina plagg i en nu nerlaggd butik i Oslo. I sverige vet jag faktiskt inte var man kan få tag på dem...

Är det nån som vet om de finns att köpa i Stockholm?! Tips tas tacksamt emot....

Klik på billedet, for at lukke vinduet
Klik på billedet, for at se et større billedeKlik på billedet, for at se et større billedeKlik på billedet, for at se et større billedeKlik på billedet, for at se et større billedeKlik på billedet, for at se et større billedeKlik på billedet, for at se et større billede
Klik på billedet, for at se et større billedeKlik på billedet, for at se et større billede

bilder

Resturang tips is Reykjavik - DOMO

I kväll ska jag ut på en av de otaliga jobbmiddagar som krävs i mitt jobb...det låter kanske fånigt att klaga på det...men när nu måste gå ut med kunder, leverantörer och andra besökande flera gånger i veckan så är det faktiskt inte så kul längre...för min del innebär det att hela kvällen går...Jag åker direkt från jobbet till gymet, sen har jag 45 min på mig (på gymet) att duscha, byta kläder och ta mig till resturanger. Middagen pågår i 3-4 h, jag är hemma vid 22.30, sen är det mer eller mindre rätt i säng...det var den kvällen...

Jag älskar att gå ut och äta med vänner, familj och min man. Men när man är på jobbmiddag så är man ju "värdinna" och det ställer lite andra krav och du förväntas se till att alla har det trevligt, hitta bra konversations ämnen och så vidare. Efter en hel arbetsdag är det lite tung att fortsätta "jobba" på kvällen också...

Men men det ligger i jobbet. I kväll ska vi på en av mina
favoritresuranger här i Reykjavik, som jag tänkte tips er om. Nämligen "DOMO".



Ett underbart ställe med fantastisk mat och atmosfär. De har Isländska specialiteter som lam och fisk, men med en modern touch.

Inrednignen är stilren, elegant och snygg..påminner nästan om en
finare New York resturang.

Folk stannar ofta kvar efter middagen och njuter av de goda drinkarna i baren.

Här är min favorit meny, som jag säkert ska ha i kväll:

Förrätt:

"Shellfish soup DOMO with mixed shellfish, fennel, lemongrass and sake."

En helt underbar, smakrik, vispad soppa som har som cappucino
skum på doppen.

Huvudrätt:

"Grilled prime of lamb with japanese mustard, eggplant and sweet baby onions."

Det här är, som en kund sa, "a party in your mouth". Mört, spännande och lagom mycket.

Efterrätt: (om jag hade ätit någon, men det får jag ju inte eftersom är på "diet", det blir en espresso istället)

"Tonkapepper and raspberry 'panna cotta' with mango salad and chocolate-nougat ice cream."

eller

"Espresso 'créme brulée' with Grand Marnier foam and mandarine ice cream."

Behöver jag kommenera det?



bilder

Culti - Acqua

Måndag, på jobbet har jag gjort lite, efter det ett step-pass på gymet, skönt och svettigt...

Tänkte tipsa om en favoritdoft (rumsdoft) som frambringar fantastiska minnen. Ni vet väl att vårt doftminne är mycket stark och att en lukt kan göra att du minns känslor, händelser och personer mycket starkare än tex en bild eller musik.

Jag kommer ihåg en undersökning (från england) som jag läste i sociologin i Uppsala som handlade om vilka dofter män tyckte var sexsigast...de fick lukta på allt från ros, mysk och vanilj till jord, gödsel och barr...den klara vinnaren var....doften av nybakat bröd/bullar....den vann överlägset! När detta sedan skulle analyseras av beteendevetarna som gjort testet kom de fram till att anledningen var att bulldoft förknippades med trygghet, lycka, barndom och mamma (!!!) vilket tydligen ligger till grunden för den utvecklade sexualiteten och vad man förknippar som sexigt...Sug på den ni....Oidipuskomplex? Freud? Anyway..tycker således att det är konstigt att ingen gjort en parfym som luktar just nybakt bröd...

Det jag egentligen skulle tipsa om luktar inte nybakt...men däremot fräscht, rent och luftigt utan att vara påträngande...nämligen
CULTIs rumsdoft ACQUA.



Jag kom i kontakt med denna underbara doft när jag säsongade med min bästis i St Mortiz, Schweiz. För övrigt de roligast, farligaste, galnaste, egosmickrande och alkoholstänkta månaderna i mitt liv....vi köpte denna och hade i vår lägenhet för att skapa en illusion av fräschör för eventuella besökare....Hmmm tror dock inte att nån gick på det eftersom vi rökte i sängen och min bästis insisterade på att upprepade gånger välta ut askoppen i, just sängen....för att inte tala om soporna...men vi ska inte gå in på det...det var kul i alla fall och doften är underbar..

Det är en oljebaserad parfymvätska i en snygg flaska, i flaskan stoppar du träpinnar som suger upp vätskan och sprider en lagom doft omkring sig. En flaska räcker cirka ett halvår. Behöver jag nämna att det är en fin inredningsdetalj också...



Den går dock inte att få tag på i sverige, men jag har precis köpt två flaskor från denna sida ( vissa tyskkunskaper krävs) och de så klart skickas till min nya postchef - bästis i stockholm....

Längtar efter att drömma mig tillbaka till mina glada St Moritz minnen!

(bilder från culti.it)

Söndag med god bok.

Inget gym idag, kände att jag var värd en skön vilosöndag...

Istället har jag plöjt de sista 250 sidorna i en bok som jag inte är ensam om att tycka om...

mänsomhatar.jpg

"Män som hatar kvinnor" första delen i Milleniumserien av Stieg Larsson... Jösses va bra den var! Det som är speciell för mig är att det är den första sk kriminalromanen som jag verkligen tycker är bra...jag har läst någon Mankell, Christie mf.....men jag har aldig fastnat för generen som andra gör. Ingen deckare i solen på sommaren. Det tilltalar mig helt enkelt inte....

men den här boken är inte som andra jag läst, den är sammansatt, samhällskritisk, med ett rikt persongalleri (som jag älskar). Författaren ägnar mycket tid åt att beskriva karaktärerna i boken så att vi lär känna dem, både i ord och handling. Mycket bygger på personligheter, relationer och bakgrunder...ingenting är uppenbart.

Jag kunde inte lägga ifrån mig den andra hälften av boken (den är nästan bäst från mitten till slutet). Mitt te kallnade, jag glömde att röka och min man fick påminna mig om att andas..

Som tur var har jag andra delen hemma och den ska påbörjas i kväll...längtar! "Flickan som lekte med elden"

flickansomlektemedelden.jpg

Finns det något bättre än en bra bok?

Har ni någon favorit - alla tider? Älskar bra boktips!


Lördag..

Drog mig länge för att gå till gymet, men till slut blev det 5km på löpbandet och 3set mage...nu är jag nöjd...

Sen åkte jag o handlade mat, tvättade lakan och lagade mat. Mannen informade mig om att jag hade fått "wife-points" (skämt oss emellan, när ena parten gör snälla saker för den andra) mina wife-points kan jag omvandla till sushi (som min man hämtar och betalar) som jag kan äta frukost, lunch och middag 7 dagar i veckan om jag kunde. Men det blir lite dyrt....därav "wife-pointsen". När min man gör massa snälla saker för mig tjänar han så klart "husband-points" som han omvandlar i kli på ryggen. Han älskar det och vill ha kli och klapp hela tiden, men för att få det så ofta som han önska måste han skaffa sig lite point....detta är så klart lite på skämt, men tro mig, det är ganska motiverande att tjäna in "points"....

Nu ska vi snart tända alla ljusen på vår egen mörka bakgård och krypa ner i vår 4 manns jacuzzi med varsin god bok. Det är fantastiskt när det (som nu) är 3 minusgrader utomhus och musklerna värker. Avslappnande, mysigt och skönt.


bild

Vad ska ni göra ikväll?

Egendesignade ringar

Jag fick en förfrågan om att visa mina bröllopsringar också.

När min söta man friade till mig på nyårsafton 2004/2005 hade han ingen ring... Han gick ner på knä i snön vid 12-slaget och sa massa fina saker, samt att han inte hade köpt någon ring eftersom han visste att jag hade egna ideer om hur jag ville att den skulle se ut. Han sa att jag fick rita en förlovningsring och en äkenskapsring (eller vad det heter) helt efter eget tycke som jag kunde ha på mig och älska livet ut.....så rätt...

Jag ville att de skulle se antika och ärvda ut, så jag surfade runt massor och hämtade inspiration, för att sedan rita de finaste jag kunde tänka mig. Den bakersta (med stenen) är förlovningsringen som jag bar från den var färdig (april 2005) och den andra sattes på i kyrkan när vi gifte oss. De är i vitt guld, med små briljanter och en stor. Förlovningsringen har små briljanter ovanpå, på baksidan och framsidan. Äktenskapsringen har briljanter i framkant. För att inte den yttersta ringen skulle dölja briljanterna på den inerstas framsida gjordes den "spetsig" för att liksom "spegla" briljanterna på den andra ringen. Jag är supernöjd, ringarna känns tidlösa, klassiska och framförallt som mina.

De gjordes av
Kaplans huvudjuvelerare.

image208

image209

Hur ser era ringar ut?

Bröllopsklänning - egen design (med mycket hjälp från bästis)





image205
Ok, jag suuuuuger på det djävla "paint" programmet i windows! Min bästis och brudtärna påpekade att jag inte hade visat hur min underbara klänning till slut blev....Tänkte lägga in ett par bilder, och att det var en enkel sak...men nej så, fan va svårt det var att klippa ut och markera ansiktet...helskotta...

Här är den ändå. Från vårt underbara Juli-bröllop 2006. Det är fortfarande den vackraste klänningen jag vet! Och helt egen design (med hjälp av bästis så klart). Kanske märks att jag är stolt...vad tycker ni?

image206

Här är bakifrån, släpet fästes sedan upp med klädda knappar. Underbara bästis till höger i kreation som vi designade tillsammans.

Mitt hår och smink, bästis hår och syster i bakgrundens hår gjordes av dottningens hovfrisör, Björn Axèns, Peter Hägelstam. Present från mamma, fantstisk lyx....

image207

Tiaran som limmades ihop av två olika, målades och gjordes "antik" av min kreativa bästis.
Letade som en galning efter en riktig antik, detta blev lösningen för ca 300kr tillsammans och mycket finare än någon jag sett någon annan stans.

Detta var en fantastisk dag och jag kände mig som en prinsessa...tänk att jag aldrig ska få ha på mig detta igen...

fortsättning i DvF-wrap-från-netaporter-följetongen-ny-vändning

ok...uppdatering angående klänningen...

Jag får skicka den till min allra bästa vän i stockholm i stället!!! Då slipper jag att betala massa skatt och tull, Dessutom kan hon pröva den för att se om storleken är bra, för att sen ta bort alla lappar, packa om den i ett vanligt paket och skriva "tack för lånet"....hehehehhe -we are cheating the system!!!

En fördel med dessa problem och förseningar har varit att klänningen igår hamnade på 30% rea och eftersom de inte, fysiskt, har skickat den än så får jag också den rabatten!!

Jippi, det är vad jag kallar WIN-WIN!

Problem!!!

Fasiken..Island är hopplöst! Jag ringde till DHL för att höra hur mycket skatt/tull jag ska betala på klänningen...och de är fasiken inte kloka!! de vill att jag ska betala 260 pund !!!!! På en klänning som kostar 380 pund... det är över 70% extra i skatt...de är vansinniga!!

Jag ska försöka komma runt det genom att be den sända den till sverige i stället. Men första gången man beställer med ett nytt kort (det isländska) måste billing och shipping-adressen vara densamma. Så otroligt irriterande. Jag betalar ju för allt, mailar med dem som bekräftelse på att det är jag och jag kan tom ringa om de vill...hoppas det går...jag vill ha den klänningen och nu är den dessutom slut!!!!

Nån som har tips om hjälp?

Cashmere wrap dress front view

The Golden Compass i en "lazyboy"..



Har varit på bio och sett The Golden Compass...Underbar saga, några scener var filmade på det världsarvsmärkta "bryggen" i Bergen, Norge.





Fantastiskt vackert och passade bra in i filmen, de hittade en isbjörn på en av bakgatorna...

Det som är lite synd är att det var så upplaggt för en uppföljare. Jag vet att de har planerat för en trilogi och det är väl fint och bra...Men det känns liksom lite girigt, varför kan inte filmerna få vara filmer just, 2 timmar och det är det...varför ska de krama ut så mycket pengar av oss...?

Anyway... Det bästa var att vi gick på bio i "lyxsalen" det finns här på island och är mycket populärt.. Man får sitta i underbara, stora, läderfåtöljer med utfällbara fotstöd och bricka som du kan fälla fram för att ha dricka och popcorn nära till hands...Alldeles underbart! Det kostar lite mer, men det är det värt! Känns som att ligga hemma i soffan med vänner och se på film - fast på bio on ni fattar... När kommer det till sverige?!


På väg.....

Den är beställd...i M....jippi! Undrar när jag får den....2-3 dagar står det, men den kan ju mycket väl fastna i tullen så att jag måste betala skatt och vänta super länge....Fan vad dyrt det blev förresten...Hoppas färgen är fin....stressar lite grand!

Pump/Power/Shape

Ja, vad du än kallar det, så var jag på det idag....

Styrka i sal...



och fy det var tungt, första gången på ca en månad...men idag har jag i alla fall ätit bra och nyttigt...jag är en dag närmare ett 10kg lättare liv....

Nu ska jag mysa med mitt gröna te...(right...vill egentligen ha en stor latte och cappucino pepparkakor från IKEA!!)

Men det ska gå! Och DvF wrapen i M ska bli min....

Farlig nära en beställning - behöver hjälp....

Ojojojo...nu är det nära,

efter mycket mailande med netaporters customer care and customer service angående DHL leveranser på tidpunkter då de flesta jobbar och ovanliga storlekar har jag kanske...ja...eller..faktiskt bestämt mig...eller..

DHL levererar mellan 9-5, då jag jobbar..om jag inte är hemma kan jag hämta ut den på deras kontor, var nu det är...och storlekarna går från XS-L, vilket är ovanligt eftersom mina andra DvF wraps går i amerikanska storlekar. Jag har normalt en 8-10 vilket i detta fallet är M eller L, beroende på hur de sitter. Customer care kunde inte hjälpa till med om de var små/stora i stl jämfört med de andra, heller inte om den "växer" eftersom den är i cashmere (som vanligtvis växer vad det gäller tröjor och koftor), mina andra växer inte eftersom de är i jersey...

De håller en i varje storlek åt mig, eftersom det bara fanns en kvar av varje, nu är de markerade som slutsålda på hemsidan.

Men jag är ju på väg "ner" igen, så en M borde ju vara bra, det är ju min vanliga storlek. Och det är ju inte fint om den är förstor, typ vid ärmen så man får "vingar" om ni förstår...

Så hjälp!!! M eller L???? jag har till i morgon lunch på mig att bestämma mig....

Vad säger ni?!

Cashmere wrap dress close up viewCashmere wrap dress front viewCashmere wrap dress back view

(bild från netaporter)

Nå er det nok.....

som norrmännen skulle säga!

1:a Juli 2007 var jag vältränad och vägde ungefär det jag skulle, om jag själv får bestämma...

Sedan dess har det bara gått utför...Det började med en underbar rundresa i Californinen där amerikanska pankakor med lönnsirap, caramel frappuchinos och glass satte tydliga spår. Sedan blev det flytt till Island, uppackning och IKEA. Tätt följd av ett skavsår som (otroligt nog) utvecklades till en elak infektion som spred sig till hela benet. Efter penicilin kur ock återhämtning var det plötsligen december med glögg, lussebullar, jul, födesledag och nyttårsafton....detta innebär - tro det eller ej - +9kg sedan i somras (!!!!!) och det är hemskt!

Inte för att jag är kraftigt överviktigt eller nåt sånt. Men jag skulle behöva gå ner de kg igen. Om inte för annat än att jag vill kunna ha alla mina kläder igen. I garderoben hänger faktiskt ett par underbara yllebyxor från Marc by Marc Jacobs (köptes i sommras i affären i San Fransisco) och ett par sköna, fina jeans från seven (från Anthropologie i Carmel) båda HELT OANVÄNDA! För att de inte sitter som de gjorde i somras, faktiskt illa.

Nu känner jag att detta börjar gå på självförtroendet...Jag vill inte vara med på bilder, inte gå ut, inte träffa folk som jag inte sett sen i sommras för att jag inte vill att de ska se mig "så här". ÄNDÅ har jag svårt att motivera mig till gymet och den nyttiga maten..hur går det ihop?

Jag har prövat Atkins förut och vet att det funkar, men det är så hemskt begränsande och väldigt lätt att gå upp allt igen. Annars så har jag extremt dålig ämnesomsättning (ärftligt fel på skjöldkjörteln) så jag vet att det är en lång och tuff resa att gå ner 9kg...men jag måste och vill...

Hjälp mig!

hit ska jag!

     


och det här ska jag träna, bland annat...

Sugen...

Ja, jag är sugen....

Vintern är så färgfattig och jag är så trött på svart, grått och bleka färger...jag vill ha färg!

Därför har jag blivit sugen på denna underbara DvF-wrap i härlig cashmere i färgen fuchsia. Jag har 3 st wraps från DvF sedan tidigare och vet att de är smickrande, tidlösa och lättandvända. Har haft de på bröllop, fest, jobbmiddag och släktträff och känner mig alltid lagom välklädd och fin.

Denna är lite dyrare än de andra, skillnaden ligger nog i att denna är cashmere och de andra är jersey....men det jag tycker att det är värt det, famför allt med tanke på att den ädsta jag har snart är 7 år gammal och fortfarande används flitigt...

Men färgen, vad säger ni...jag tycker att det är viktigt att den är just fuchsia och inte chockrosa (som det ser ut på bilden) ge mig råd!

Cashmere wrap dress large view
(bild från
netaporter.com)

Ensam?

Nytt år och ny energi..ja så ska det vara enligt många, men jag känner inte av det alls...

Kan ha med mörkret att göra, endast 2h av skumt dagsljus här på Island just nu - inte direkt energi givande..

Så är julen och min födelsedag överstökad ännu än gång och jag är återigen fylld av (går det eller är den en motsättning i sig) ett antiklimax. Jag älskar julen som ett barn - verkligen. Jag fyller ju dessutom år. Jag älskar allt med det, maten, julklapparna, familjen, spelen, granen, glöggen, stämmningen, stearinljusen....ska det någonsin gå över?

Jag fick fantastiska saker, massor med kläder från Urban Outfitters och Noa Noa, allt i rätt snitt, färg och storlek. Min familj och min man är verkligen duktiga. Jag fick en heldag på centralbadet med ansiktsbehandling, pedikyr och thaimassage. Fina böcker, bland annat två stora bilderböcker som visar modehstorien från 1400-talet och frammåt. Sist men inte minst en Iphone!! Som håller på att hackas och kommer vara färdig i slutet av januari. Jag har varit förälskad i den sedan lanseringen i sommras i LA när vi var där. Men jag har ju precis köpt en ny mobil och Iphonens kamera är ju bara på 2 megapixlar, medan min K850i har 5mpx och tar underbara bilder.

Är det någon som har Iphonen? är den bra eller bara hypad?

En annan sak....Är det någon som faktiskt läser det jag skriver? Det skulle motivera till fler inlägg om jag visste att någon faktiskt läste det jag skrev, ge er till känna med en liten liten kommentar, please...

hits