HJÄLP! är i valet och kvalet...

Hoppas nån har tid att hjälpa mig...har ju varken syster eller bästis här på Island. (fast bästis har sagt vad hon tycker) Jag behöver tjej-input!

Vad tycker ni om denna klänning från
Ivana Helsinki?

Den är i tjock/hård bomull och mer rosa än vad bilderna visar. Tänkte att den skulle vara ett kul tillskott till sommargarderoben. Jag har annars mest feminina, söta klänningar i mjuka färger. Inte så mycket mönster. Ska på semester i Spanien och bröllop i Italien i sommar och då borde den passa. Kragen kan knäppas högt så att det blir som ett "elisabethanskt krås" eller has öppen som på bilden. Den har fickor i sidorna. Kan has både med och utan skärp.

Glöm skorna och leggingsen, det är inte så jag tänkt använda den. Tänk istället neutrala ballerinor, sandaler eller lite grövre med klackar. Inga smycken och en enkel väska.

Tycker kanske inte att den är så smickrande för figuren, men jag har så många andra klänningar som sitter "rätt" om ni förstår...Den här känns ny i gardeoben, ovanlig och kul...

Men har jag rätt? Eller är den bara osmickrande och cirkus-galen? Hjälp!

image253

image254

image255

image256

image257

Svensson?

Hmm varför inte ett litet svensson-test? Hittat hos Maria. Kanske ni får reda på nåt nytt om mig...

[-] Ditt efternamn slutar på -son. Nope, finns bara en släkt med mitt efternamn
[-]Du känner någon som har samma förnamn som du. Nope, inte det heller, har träffat folk med mitt namn dock.
[-] Du känner någon som har samma efternamn som du. Nej, inte som inte är släkt med mig. 
[-] I din familj är ni 2 barn. Nej, vi är 4 syskon...det är härligt!
[-]Du bor i villa. Nej, litet hus i centrala Reykjavik
[X] Du bor i en tätort. Ja, om Reykjavik räknas som det..har väl ca 250000 invånare.
[-] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla. Nej, 60 och 65
[X] Dina föräldrar har gift sig. Japp, min mamma hade en petrol-färgad byxdress på sig.
[X] Din mamma är yngre än din pappa. Ja.
[-] Din pappa heter Lars. Nej.
[-] Din mamma heter Anna. Nej.
[X] Din familj har en Volvo. Jadå!
[-] Din familj har en silvergrå eller röd bil. nope (men har haft)
[X] Du har tillgång till Internet hemma. Hell yeah...ingår i jobbet!
[X] Du har egen mobiltelefon. Ja, en lovely iphone! 
[X] Du har ett eget rum. Mja, jag och min man ju ett litet hus, så hälften är ju hans...
[X] Du har varit utomlands minst 2 gånger. Ja
[X] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna. Mallorca ja, kanarieöarna - nej
[-] Du har varit i Grekland. Nej, aldrig...
[-] Du har varit på Öland minst 2 gånger. Nej
[-] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger. Aldrig aldrig aldrig
[-] Din familj har en husvagn. Nej
[X] Ingen av dina föräldrar röker. inte nu längre
[-] Din pappa är lite lätt överviktig. Nej.
[X] Du idrottar flera dagar i veckan. Ja, tyvärr måste jag det
[-] Du har husdjur. Hell no, tycker inte om djur
[X] Du får månadspeng. om lön räknas så ja, den 15 varje månad här på island
[-] De flesta i din familj är blåögda. Nej
[-] Du äter på Mc Donalds. Nej
[-] Du följer Melodifestivalen. Nej, men jag ser den stora om jag kommer ihåg

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent. 12 x 3 = 36% Svensson

DvF - en livslång förälskelse

Det finns få designers som jag älskar så mycket som Diane Von Furstenberg....Hon gör kläder som vanliga, dödliga, kurviga kvinnor som jag ser ut som amazoner i. Hennes wrap-modeller är odödliga och smickrande och jag har med åren samlat på mig ett par olika.

Den nyaste i kollektionen ser ni nedan. De andra har jag köpt på nätet, i London eller New york eftersom de är hutlöst dyra i hela norden och fram tills helt nyligen dyrast här på Island, eftersom de har dyr importskatt och annat...men.....

Den senaste tiden har den Isländska kronan fallit fritt...när vi flyttade hit i augusti 2007 fick du betala 10.69 isk för en nok, nu får du betala hela 15.5 isk för en nok. Det betyder att vi som får betalt i nok för att jobba här på island helt plötsligt får mer för pengarna. Inflationerna och priserna har inte hunnit med fallet på den isländska kronan, vilket medför att "märkes" varor helt plötsligt har blivit "billigt" här.

Nedanstående klänning köptes för väsentligt billigare pengar än på netaporter, matchesfashion och saks i NY, detta trots att dollarn är så svag.

Alltså...var detta en investering! Jag var bara tvungen att ha den i den fantstiska turkosa färgen nedan...

Hmmm...undrar om jag måste "investera" i ett par nya Dior solisar till sommaren också...hehhe

Vad tycks? God investering?



DIANE VON FURSTENBERG Dresses from DIANE VON FURSTENBERG


DIANE VON FURSTENBERG Dresses from DIANE VON FURSTENBERG

DIANE VON FURSTENBERG Dresses from DIANE VON FURSTENBERG

bilder


My Mary Janes

Jag har extremt höga fotvalv...I en annan värld, där jag hade varit prima ballerina så hade det varit bra eftersom det hade gjort mina fötter starka och flexibla i tåspetsskorna. I min värld skapar det problem eftersom jag inte kommer i stövlar utan dragkedja och att jag "går ur" de flesta ballerinor och pumps som inte har slejf eller något liknande över virsten.

Just därför är "Mary Jane"-modellen på skor perfekt för mig. De gör att jag går stadigt och sitter fast i skorna. Personligen tycker jag också att modellen gör att fötterna ser "smalare" ut än i en helt öppen sko.

Mina ögon väljer därför alltid att söka sig till just Mary Jane-modellen i skoaffärerna och jag har med tiden lyckats köpa på mig ett antal par. Mina favoriter har länge varit ett par svarta jag köpte i Oslo för några år sedan. De är nu trötta och utslitna efter många partykvällar, jobbtillfällen och shoppingturer i storstäder.

På min januarireatur här i Reykjavik hittade jag ett par utmärkta ersättare helt i min smak. Fint läder, söt modell, lagom klack och några små detaljer som gör de lite mer speciella. Att de var på 70% rea skadade inte heller.

Vad tycks? Är det fler som älskar Mary Janes?






Gympa skor, för eller emot?

Gympa skor, trainers eller vad man kallar det för..funkar utmärkt för mig på gymet. Men varje gång jag har prövat det på våren/sommaren, för att vara så där härligt avslappnad och ledig till jeans eller linnebyxor, så känner jag mig paddfotad, kortbent, tjock och kort i allmänhet. Jag tycker alla andra är så fina i sina converse och jag trodde länge att ett par rosa skulle passa mig, men ikke...det känns fel....fast jag vet att jag med mina 172cm knappast kan räknas som kort och att mina fötter i stl 39 räknas som normala så blir det liksom fel - allt blir så mycket bättre med lite klack...

Men sen har vi den praktiska sidan....Jag älskar och resa och se nya saker och om man som jag vill gå över hela San Fransisco backe upp och backe ner en hel dag så går inte det i klackar...klackar passar inte heller i båten, på picknicken i parken osv....så jag måste helt enkelt ha gympa skor...men då ska de åtminstone vara söta, passa till kjol och klänning och sitta fint på foten...

På min rea-runda i januari hittade jag dessa
Adidas gympisar på 65% rea, De tyckte jag funkade. De är sportiga och klassiska i utformningen, samtidigt som de är söta och lättkombinerade i färg och mönster...

Jag längtar till snön smälter här på Island så att jag kan använda dessa på långa promenader längs vattnet under den sommarljusa natthimlen...

Vad tycker ni om gympa skor? Är det bara jag som känner så här? För eller emot?!

Adidas skor

Adidas skor

Adidas skor detalj

Mary Poppins väska

Nedan är en bild på min underbara Mary Poppins väska från Granpa i Stockholm...

Vet inte om ni kommer ihåg Mary Poppins filmen, men jag kommer i alla fall ihåg när hon precis kom till barnen och ville göra barnkammaren mysigare. Då tog hon upp massa saker ur sin väska, en stor lampa på fot tror jag bland annat.



Min väska är så stor att jag nästan skulle få plats med lika mycket i den. Perfekt som weekend väska, men också som hanbagage på flyg. Allt får plats + taxfeepåsarna. Efersom den är i tyg så är det lätt att vika ner den och få in den i den smala bagage luckorna på flygen. Enda nackdelen skulle väl vara att om man fyller den så blir den tuuung.

Och för att inte prata om färgerna! Underbara livliga i ett fint mönster som påminner om Josef Franks tyger. Den passar till vad som helst och "lyfter" en annars tråkig outfit.




bilder



Vad tycker ni? Galen eller fin?

image252




Ballerinaskor från Paul & Joe Sister

Har så sakta börjat komma tillbaka från min lunginflammation, skönt....

Idag ska jag på gymet för första gången på en månad...har bara legat hemma och ätit godis och glass, så det behövs verkligen...Hu, nu är jag tjock!

I brist på annat nyshoppat lägger jag upp ett par bilder på mina söta
Paul & Joe Sister ballerinor som inhandlades på 70% rea i januari. Visst är de söta?! Visserligen från höstkollektionen, men tycker att de funkar i vår också...eller rättare sagt...Här på Island har man inget val, det går nämligen inte att ha på sig såna här skor förutom sen vår/sommar. Detta pga av väder, regn etc.

Hade tänkt att använda dem till enkla linnebyxor eller jeans som ett sött komplement till något enkelt och avslappnat...

Hur skulle ni använt dem?

Paul & Joe Sister ballerinor

Paul & Joe Sister ballerinor

Paul & Joe Sister ballerinor


hits