Shopping+London

Tänkte redovisa några av mina underbara köp från London. I Notting Hill på Leadbury road ligger ett par affärer vägg i vägg, som är helt underbara. Diane Von Furstenberg och Matches, som har allt en kvinna kan önska sig. För att inte tala om bra service. Butikerna hänger ihop och man kan gå mellan dem, alla som jobbar där är proffesionella och gav väldigt bra råd. För att inte tala om att jag fick kaffe, frukt och vatten. Mer service i skandinavien. Här är dem:

Matches Womenswear
60-64 Ledbury Road, 85 Ledbury Road
Notting Hill
London
W11 2AJ
Tel: 020 7221 0255
Fax: 020 7792 5463

Contact: Isabelle Parthiot, Shirley Sum


Collections stocked:
Azzaro, Balenciaga, Bajra, Bottega Veneta, Christian Louboutin, Chloe, Denise Razzouk, Dolce & Gabbana, Freda, Georgina Goodman, Gaharani Strok, Goat, Lutz & Patmos, Lanvin, Marc Jacobs, Matthew Williamson, Missoni, Notify, Parkinson, Prada, Proenza Schouler, Queene & Belle, Rizal, Roland Mouret, Temperley, 3.1 by Philip Lim, Bella Freud, Cacharel, Eugenia Kim, Future Classics, Generra, Issa, James, Leopoldo Giordano, Marc by Marc Jacobs, Milla, Missoni, Miu Miu, Paige, Patrizia Pepe, Rogan, Sara Berman, Sonia, Superfine, Vanessa Bruno, Vince

Diane von Furstenberg
83 Ledbury Road
Notting Hill
London
W11 2AG
Tel: 020 7221 1120
Fax: 020 7221 2539


Och det här köpte jag, vad tycker ni?

Den här sitter som en handske och är så smickrande, liten puffärm och söta prickar.
13603-166

Den här har ett fantastiskt palmmönster och är klassisk.
13603-167

De nedanstående köpte jag i svart och västen är mycket finare i verkligheten, figursydd med lite turnyr bak.
13603-16913603-168

Kan ni tänka er hur underbart allt detta kommer vara till dessa skor, fast i lila (inköpta i lördags)?
13603-170



OS - Guld?

Åh, jag ær så spænd! Ska vi slå finland?

Har precis varit och trænat power på elexia, nu blir det grøt m linfrø och sen....

Jag ær inte direkt någon pubmænniska, gillar barer och lounger bættre...men nær det ær os-final i hockey och jag som svensk bor i oslo och inte kænner några andra svenskar hær måste jag ta till drastiska metoder...

Klockan 14.00 ska jag till svenskægda Harrys pub på Karl Johann och (førhoppningsvis) se Sverige spø skiten ur Finland, ursækta språket...sen blir det seger (eller sorg) sushi!!

HEJA SVERIGE!!!!

LISTA

Hittad hos bla Fashionista.

KLÄDER

1. Vad använder du just nu för jacka?

Oj, blandat. Antingen min gamla (men otroligt varma) beiga canada goose jacka. Ful, men det är så kallt här i Oslo och jag hatar att frysa. En av mina svagheter är just vinterkapport så annars växlar jag mellan min vinröda från Philosophy, min svarta från Stella Mc Cartney, min blå från Marc Jacobs ( från london) eller ytterligere en svart fån Munthe plus Simonsen.

2. Vad använder du just nu för skor?
Blandat beroende på tillfälle. Svarta, varma, lurviga från Ilse Jacobsen, Beiga skinn m päls på skaftet från Island. Svarta, bruna, röda eller guldiga stövlar när jag går ut. (från Marni, Ilse, pura lopez mfl). Pumps eller "dansskor" på kontoret.

3. Favoritfärg på kläder?
Älskar färger! Svart som bas annars en metall blå-grå som har samma färg som mina ögon eller vinröd, purpur och aubergine.

4. Favoritmaterial på kläder?
Hm svårt vinter tycker jag om skräddade material, så tunna ullblandningar me lyster. Sommar: linne och bomull.

5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu?
Kläder och kläder....Fler vår/sommar skor som "lyfter" outfits...letade i London och hittade liksom inget "wow". Tyckte alla såg likadana ut. Ett par söta lågskor som passar både byxa och klänning. Annars är jag alltid på jakt efter de perfekta jeansen till min kurviga kropp.

6. Favoritaffärer?
ojoj! Var? Oslo - Lolita, Gizmo, Kemt, Ma, Bird in a Cage, Soul mfl. Stockholm - Riddargatan 12, Mathilde, Domain mfl. London - Matches, DvF, Hela south molton street, whistles mfl. oj orkar inte mer...

7. Favoritmärke?
DvF, Philosophy, Alberta Feretti, Marc Jacobs, Noa Noa, Munthe plus Simonsen + många fler danska märken som Hubsch und....baum und.... naja lauf....heartmade...några norska som so hee och maggie wonka...

GREJER

Vad har du för:
1. Plånbok
En "dambörs" beige i ålskinn av en dansk...

2. Smycken?
Alltid: min egendesignade förlovningsring i vitt guld m diamanter, min familjering i guld m familjevapnet på, min armani klocka. Annars: massa olika efter tillfälle.

3. Solglasögon?
Flera svarta från Gucci, rökfärgade från Gucci, Stora bruna från Fendi, ny inköpta underbara, stora limetid edition armani m skinn bågar.

4. Nagellack?
Geleförstärkta egna naglar m fransk manikyr.

5. Mp3?
Svart iPod 5G, 60GB, som jag har världen bästa lilla resestereo till.

6. Mobil?
Ericsson k750i.

BLANDAT

1. Vad har du i din:
a) Jackficka just nu?
Har ju min stora canada goose så det är massor: träningskort, pengar, cigg, kalender, tuggummi, plånblok, nycklar och massa massa mer.

b) Handväska eller liknande just nu?
Träningskläder/skor. Trasig glödlampa så jag vet vad jag ska köpa för ny en. Nutrilett pulver. Hänglås till gymskåpet, vattenflaska.

2. Vad är du beroende av?
Cigaretter, tyvärr....annars bara folk som betyder saker för mig.

3. Vilken sorts lipsyl använder du?
Anväder en färgad lipgloss från clarins m som samtidigt vårdar läpparna.

4. Vad tror du på?
Att allt ordnar sig till slut, men det ordnar sig fortare om man organiserar och planerar.

5. Vad köpte du senast?
Parmaskinka att ha på knäckebröd.

6. Har du nåt husdjur?
Nope, tycker inte så mycket om djur. Familjen hade en katt som blev 18.

7. Vad bor du i?
En tvåa på majorstuen i Oslo.


vad var det jag sa!!!!

Hihihi, ni som har føljt den hær bloggen ett tag vet om mitt lilla vendetta med Ebba Von Sydow och att hon envisas med att køpa samma klæder som jag. Argast blev jag nær hon køpte en exakt likadan Philosophy (by Alberta Feretti) kappa som jag i en færg som inte finns i skandinavien. Jag køpte den långt innan henne och nær jag sedan hade den på mig i stockholm sa folk "åh, du har Ebbas kappa på dig..." Ær fortfarande besviken øver det och kappan førlorade en stor del av sin tjusning. Sen har det hænt flera gånger...

Nu har i alla fall det hænt som jag førutspådde (hade aldrig sett det om jag inte fick tips av en væn som kænner min ilska) (hihihih) Ojoj ær jag elak nu?

Så hær
skrev jag den 24 september 2005:

"Kappan är i vinröd, mjuk ull och sidenfoder. Den går till knäet och är skuren under brösten. Den har dolda tryckknappar och en liten krage. Under kragen hänger det två snören med bollar på, typ sånna man gjorde i skolan till jul, när man snurrade garn runt en pappskiva och sedan klippte. Den är lite 60-tal och fantastiskt vacker.

Bollarna var ganska dåligt fästa, i garnet på bollen, vilket gjorde att de kan ramla av om man fastnade i dem. Jag har fäst mina för hand extra noga, hoppas EBBA tappar sina!! Det som glädjer mig är dock att jag köpte det sista brokadbältet som "hörde till" och som man ska ha utanpå i midjan. Butiken hade fått in för få och det gick inte att återbeställa. Kappan visades med bältet på visningsvideon som fanns i butiken och på alla visningsbilder, som mycket riktigt inte går att hitta på internet. HAHA Ebba, bältet fick du inte i alla fall...

Fortfarande sur, men glad för stöd, tror kanske att jag behöver lite till (fast det är ett i-lands problem)!"


Så hær skrev Ebba den 16 februari i sin Vecko Revyn blogg...


"Ambitiösa Stureplan har lagt upp bilder från Whyredvisningen. Voilà, min (jo, den måste nog bli min) rutiga klänning, en söt kofta (med kjol som liknar min Prada nästan på pricken, fast det är nog inte alls lika härlig kvalitet) och er alldeles egna glada med ganska trötta chefredaktör. I vinröda Ferretti-kappan som numera saknar en boll (snyft), supersköna Rutzoukoftan med rosettknytt runt midjan och finribbat Calidalinne i benvitt i siden/ull-mix (shoppat i alperna - gissa om jag blev lycklig när jag sprang på Sarahs Calida shop i Zermatt!). Ciao!
Publicerad 11:22 av Ebba von Sydow | Permalink"

Ana Sui - Höst

Hittade några superfina bilder från Ana Suis visning av höst - 06.


Ser ut som om de runda stövletterna fortsätter. För att inte tala om brunt
och varma, sprakande höstfärger, så vackert för folk som klär i det.
Dvs inte de flesta blondisar som jag.

13603-165

Hippi, stora glasögon, sora väskor, varma färger och massa mönster.
Ser hittils ut som om det blir mindre "skräddat" än det som hittills varit.
Synd! Det passar så bra på en kurvig kropp, som min.
13603-164

Midjorna fortsätter i empirstilen, under bysten. 60-talet verkar slå igenom
ännu mer, lite babydoll - look.
13603-163

Den populära kombinationen blå-svart fortsätter även denna
höst och ännu mer 60-tal. Tillsammans med de rundade
"dansskorna".
13603-162

Söt, flickigt babydoll, men fortfarande med inslag av lite
rysk, spets folklore. Löst sittande och ledigt. Ingen syn
av det strama, damiga, sekreterarmodet. BUHU!!! jag
vill ha mer av det!
13603-161

Dålig uppdatering + Londonresa

Her på er alla. Det har varit så otroligt mycket i det sista och jag har varit dålig på att skriva. Nu har i alla fall älsklingen fixat internet hemma, så jag kan blogga lite mer från Oslo.

I helgen var vi i underbara London, (min julklapp till älsklingen) det var fantastiskt, 12 grader varmt och sol. London ligger verkligen på min topp 5 lista över bästa städer. Den har allt.

13603-160

Vi bodde på ett 4-stjärnigt hotell,
Melia White House vid regents park, fint, bra service och lyxigt. Genom kontakter fick vi rummet lite billigare och av någon underlig anledning trodde de att vi var på bröllopsresa (vi hade inte sagt något), så vi blev uppgraderade till en suite och fick champagne på rummet. Eftersom vi hade bokat genom en kontakt ville vi inte säga ifrån, med risk för att sätta denna i en jobbig situation, men det visade sig att ingen sagt något. Så vi njöt av lyxen och övade på att vara nyförälskade på bröllopsresa, vi ska ju gifta oss i sommar...hehe

Det här är några bilder från vårt fina rum:
13603-15613603-155

och vilken frukost de serverade sen!
13603-157

Vad gjode vi i övrigt då? Eftersom jag har bott i London och min käre knappt varit där förut ville jag visa honom mina favorit områden. Notting Hill, såklart, där jag bodde. Portobello road mm. Soho och Covent Garden. Och så lilla "hemliga" avstickaren från Oxford street, St Christoffers Place. Underbar liten oas med uteseveringar och fina butiker, just off busy oxfordstreet.

Vi har även en canadensisk vän som jobbar som stand up komiker, så vi var på två shower,vi åt underbar sushi och kaffe från coffe republic. På lördagen hade vi en "date", först åt vi middag på ett underbart italienskt ställe i Covent garden, som hette Bertorellis. Super god iteliensk mat med gott vin. Här är en fin bild:
13603-158

Sen blev det musikal, We will rock you, en otroligt bra musikal, skriven av de resterade queenmedlemmarna och baserad helt på queens fantastiska musik. Vekligen en av de bästa musikalerna jag sett och helt super om man går med någon (en man) som inte tycker att grease är världens bästa film. Dessutom är det en svensk i den manliga huvudrollen, så duktig.
13603-159


Ja, tänker ni nu....det låter väl bra, men..ingen shopping eller!! Jo, då! Massa underbar shopping!! Men det måste jag nästan skriva ett eget inlägg on för att det var så bra! Ska försöka hinna det senare.

BLESS LONDON AND GOD SAVE THE QUEEN (BOTH)!

hits