ÄNTLIGEN

Äntligen äntligen har sommaren kommit till Hardanger! Hoppas den är här för att stanna.  Vi ska grilla idag, det gjorde vi igår också, men jag hade värsta huvdvärken och var tvungen att dopa ner mig och sova...I dag är det bättre, men jag känner hur den ligger och lurar, bara väntar på att få komma fram...

 

Är det någon som har tips om bra medicin mot spänningshuvudvärk, migränmediciner funkar inte. Inte heller vanliga paracet, magnecyl eller voltaren. Inte ens paralgin forte. Snälla, när huvudvärken kommer och jag motvilligt spänner mig ännu mer blir det en ond cirkel. Det måste vara någon typ av kombination av muskelavslappnande och smärtstillande. Finns det någon därute som har några tips? Och vad göra för att bli av med den helt och hållet? Har gått ner i vikt, tränar regelbundet... och den är inte bunden till menscykeln, stress, semester, förhållandeproblem eller helger. Har skrivit huvudvärksdagbok, men finner inget mönster. Den kommer och går i iregelbundna vågor, ibland månader emellan ibland dagar. TIPS TACK!

 

Vikten ja...70,2... långt ifrån det jag hade tänkt mig... men kanske klarar under 69 till nästa lördag i alla fall...


70,5 och en pinsam bekännelse

Snälla kroppen skynda dig att gå ner...suck..skulle vilja sätta den i warp mode...5kg mindre på en vecka. Jag måste erkänna nåt! Jag tycker att Jessica Smpson är söt, har snygg kropp och jävligt cool stil. Jaha, det här var väl inget nytt!! Men poängen är att jag tycker, att hun sjunger fruktansvärt dåligt, verkar otroligt osympatisk, oallmänbildad och nonchalant. För mig är det första gången jag motvilligt beundrar någon som jag inte respekterar. De två brukar vara oskiljaktiga för mig. Men fan vilka snygga ben hon har...vill ha hennes kropp!! Är det ens möjligt för en vanlig dödlig människa som inte har tid eller råd att träna flera timmar varje dag med en personlig tränare. Och håret sen, vet att det är massa extensions, men ändå hon har alltid coola klippningar och uppsättningar!!! FY!! jag vill ha hennes skal, med min insida!!

Om 10 dagar bär det av till USA och först NYC!!! TJIHU... önskar att jag hade en snyggare kropp att leta kläder till bara...är verkligen sur på mig själv för att jag inte kunde "pull my self together" och gå ner de kilona jag skulle...är så hopplös!!

 

Sänder ut en sista önskan: SNÄLLA!!! GE MIG TIPS OM BRA SHOPPING I NYC!!!


71

ja det går väl inget vidare nerför... jobbade 13 timmar igår...fram till kl 3, det var tungt... har sovit, haft super kramp i vaden, gått 8 km stavgång före frukost. Och inatt ska jag jobba igen mellan 21,30 och 01,30... Allt är lite lagom trist just nu...det regnar..sånt där regn där det verkar som om någon står med en gigantisk blomspruta och bara sprayar. Svårt att veta vilken riktning det kommer ifrån... och 12 grader... fy fan för den här sommaren!! längtar bort, efter att få ha mina fina kläder och skor, att få bli varm, att få dricka kalla drinkar i eftermiddags solen, att få bada och njuta och känna mig fin... allt det som normalt hör sommaren till när man inte bor i en håla med hemskt väder...

på`t igen

jaha så var det dags igen, sitter här och gruvar mig för att gå ut och träna... när ska det sluta...? Många som jag pratar med, som tränar regelbundet, säger att de längtar efter att träna, att det blir som ett beroende, att de blir helt förstörda om de inte får träna. Dessa människor är helt normala och inte anorektiska eller träningsberoende i osund mening. Jag undrar när detta beroende infinner sig? Jag har tränat regelbundet i två år nu och har en daglig fight med mig själv och får tvinga mig ut. Då har du inte hittat rätt träningsform tänker endel. Jo då säger jag, när jag tränade på SATS var det inte lika jobbigt att motivera sig... men det var ändå långt ifrån ett beroende...långt ifrån något jag längtade efter... Hur får man detta beroende? Jag är visserligen motiverad, jag vill gå ner i vikt...men det är ändå ett måste och ingenting jag längtar efter. Jag skulle ALDRIG träna om det inte var så att jag var tvungen för att gå ner/hålla vikten. Soffan, datorn och sängen, ja nästan allt känns mer lockande. Och visst känns det skönt efteråt, men nästa dag är det samma fight igen. Jag tror helt enkelt att de som längtar efter att träna är fulla av BULL SHIT! De säger bara så för att motivera sig själva.... Eller?! Har jag fel? Hur blir man då beroende? Eller längtar efter att träna?

kris----71,5

ojojoj..det går bara uppför!! Har visserligen mens och då binder man tydligen vatten... Men ändå..det blev en hel del dricking i helgen, barnkalas och sånt. Dessutom 16 timmar av spänningshuvudvärk i går fy fan. Nu är det allvarlig krisbekämpning tills den 9 juli...det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men ska försöka rädda det som räddas kan. Är så sur på mig själv! Om jag bara hade haft lite karaktär hade jag klarat av det!!! Dumma resor!!!

Dåligt väder är det också...och ingen midsommar, det firar man inte i Norge!!


Kristiansand

Ja, nu är jag här och det är i alla fall fint väder...men.. K-sand är ungefär lika stort som Helsingborg och jag hade glatt mig som ett barn till att få äta sushi för första gången på över en månad...men nej då! Det finns inte ett enda ställe i hela stan som har sushi...helt otroligt...ännu ett bevis på att Norge faktiskt är den sista sovjetstaten!

Jobbet var trist, satt och försökte lära mig ett lönesystem...genom att titta på en annan...helt omöjligt... men eftersom jag slutade tre hann jag med lite shopping efter jobbet, det blev ett par supersöta Miss Sixy skor...blommiga med kardborreband...som missmatchar allt...dvs helt perfekta för att inte bohemstilen ska bli för gullig. Har tänkt att jag ska gå gata upp och gata ner i NYC i dem. 1000 nok kostade dem, lite dyrt, men jag fick ju ingen sushi.. Det blev också en supersöt rosa sommarkjol m spets och ett helt otippat hundtryck på från ett danskt märke jag aldrig hört talas om...vilket är helt sjukt eftersom jag älskar allt danskt och trodde jag hade koll på det mesta...kjolen kostade bara 400...som hittat... vänta..ska kolla vad märket var.....mbym...hette det. nån som hört talas om det? Blev även sugen på en rosa-röd-gul boho-tunika-top från NoLita...men den kostade också 1000 och jag ska ju faktiskt till NYC snart... hmmm

nu måste jag ringa ner till receptionen igen, de har slarvat bort mina favvo linnebyxor ur byxpressen, hittar de inte dem ska de få se på arg!!!!


70,3

Ja, men va fin då... går upp i vikt igen, fast jag äter rätt!! Åker tillbaka till K-sand idag, har ring och kollat om de har gym. Tyvärr inte, men de har en trappmaskin och en träningscykel, det duger åt mig...måste börja träna igen nu... Bara 2.5 v kvar till semester och jag har givit upp hoppet om att klara av 65kg tills dess, det verkar vara omöjligt, om jag inte hugger av mig ett ben!! Men kanske 67, tror ni jag klarar det? Ska verkligen lägga i en extra växel och försöka klara det.

Har äntligen fått bra tips om shopping i NYC....Soho, Anthropologie.com, Urban outfitters och Kooba.com (dyrt!!). Någon som har några fler tips?

 

Är så trött...och så trött på att vara trött.... 3kg på 17 dagar... alltså cirka 0,2kg om dagen, det måste gå!!!


Norge

Bergen är en fantastisk by!!! Speciellt på sommaren, mycket kultur och bra resturanger...men tyvärr rätt dålig shopping...typ 3 ok affärer... Men regnet måste man nog vara född här för att stå ut med... sommaren har hittils varit hemsk, kalt och regnigt, men vi hoppas på att det blir bättre. Förra november, december och januari regenade det varenda dag utom 5!!!! Det är inte ovanligt och gå inte att vänja sig vid, det var så hemskt! Bergens Universitet ska också vara ett av europas bästa.

Själv är jag här på grund av en Norrman. Vi träffades för tre år sedan och ska gifta oss nästa sommar. När jag var färdig i Uppsala flyttade jag hit och jobbade som vikarie i en industri. Men nu är jag nyanställd trainee i ett av Norges största företag...och är så glad... de satsar verkligen på oss... Har bott i hålan i ett år nu, men flyttar till Oslo i November och sedan till Kristiansand...


Bergen

Har fått en fråga om vart jag bor... Utanför Bergen, i Hardanger, i en liten by på ca 2000 invånare...en håla alltså...men jag kan se fram emot att få flytta till Oslo i november. Men jag kan rekommendera Kristiansand, dit jag ska i morgon igen, en riktigt fin sommarstad...

oj oj oj

70,2!!!! Är det verkligen möjligt att gå upp över 2 kg på 5 dagar?! Ja, jag har ätit osunt, druckit och inte tränat...men ändå!!! På 5 dar!!!! Det har varit tungt, men kul! Svår kurs, Silicium processen... och festing varje kväll, från tisdag till lördag och massa socialt-lära känna-varandra!! Är nog fortfarande bakis...känns det som... nu är jag hemma i 2 dagar, sen är det dags igen, ner till Kristiansand. Är lite sliten!!!

Galadriel, förstår inte riktigt varför du är irriterad... det det stod var att jag hade gått 80min före frukost...det har du ju själv rekommenderat.... Jag hoppas att du inte känner att du har slösat din energi i onödan, jag har verkligen tagit till mig av dina råd...men jag har inte skrivit på något kontrakt...så ta det lite lungt... vad var det för fel med att gå 80min före frukost?


försnilla tiden

är hemma, ska packa, göra iordning gästrummet, duscha, tvätta håret, raka benen, fixa mobil, blåsa håret, sminka mig, packa upp allt för att se om jag fått med mig allt, äta, packa neccecär, sminka mig... och jag har 2 h på mig...och det enda jag vill göra är att sätta mig framför tvn och titta på gamla Oprah eller nåt... är en sån obotlig tidsoptimist...tror att jag kan fixa allt bara jag skyndar mig lite...och ger inte avkall på nåt...typ låter håret torka i bilen...nej då... tror att det grundar sig i att jag egentligen är otroligt lat...hinner i alla fall inte träna.... tanken var att jag skulle göra det i kväll när jag kommer fram till K-sand. Men något säger mig att jag kommer vara mer motiverad till att ligga på rummet och kolla på payperwiew.... lat som sagt... ska bli kul m K-sand...det ska vara fiiint. Är så shopping sugen, men har verkligen inte råd...är ganska skinnad efter extensiv shopping i Italien och så är det ju bara 4 v kvar till NYC.... JIPPI... lite besviken över att jag fortfarande inte har fått några tips om bra shopping där... börjar ge upp hoppet om att mina medbloggare är bra infokällor...

68,9

68,9 Va??!! vad var det som hände?! Jag var ju super duktig igår och åt sallad och gick en lång tur i skogen...det kanske är helgen som kommit ifatt mig...eller fattar ingenting.

Ska till Ksand idag...ska gå hem lite extra tidigt för att hinna duscha, packa och lite sånt...hoppas att det finns någonstans jag kan träna där...eller någon bra stans att springa... hela planen står och faller med att jag kan träna regelbundet...och nu ska jag vara där till på lördag...

Hoppas det är lite bra shopping i K-sand...eller...hoppas jag det?! Måste ju spara pengar till USA...men jag hoppas ändå..


uttråkad

är så uttråkad och trött...måste få en rejäl dos av stadsliv snart annars blir jag galen!!!

god måndag...eller?

God morgon... vikt:68,7... Suck!! den här helgen gick dieten åt helskotta!!! det blev godis, glass och hemlagad pizza. Det är verklgen helt omöjligt att motstå om man blir bjuden... Det verkar som om enda sättet att stå emot frestelser är att undgå dem...

Är trött... Han som är ansvarig för min traineeperriod ska komma och ha ett möte med mig idag...från Oslo...ska bli skönt att få lite klarhet i vad planen för mig är... I morgon ska jag åka till K-sand..Kommer börja lite senare så då kanske jag kan få till en timmas prommenad före frukost...men dieten blir svår när man får frukost...

Har fortfarande inte fått några tips om shopping i NYC, det måste ju finnas någon av alla bloggare som kan ge tips?!


skönt m helg

vikt: 68,8...detta går ju ganska bra...var ute och gick i fjället m min söta fästman före frukost 80 min, det var jobbigt men värt det... åt gröt m linfrö, kruskakli och canderel, vattenmelon till efterrätt.... Nu ska vi snart åka in till Bergen för att passa barn, innebär att jag inte kommer kunna träna alls i morgon... och ännu en frestelse, vi har lovat dem att vi ska hyra film o äta godis...jag älskar godis!!! hur ska jag klara mig ifrån det... Behöver Galadriels input på om det är lov att ha en "svullardag". Vill verkligen äta sushi...men det är dyrt i norge och vi gjorde av med endel i Italien och snart är det dags för NYC och Cape Cod... och där lär det väl gå en del pengar... men inte om jag inte får några tips på  bra shopping i NYC, det måste vara någon som gan ge mig bra tips...SNÄLLA!!! Solen skiner...det är nice!!

vill inte..

är på väg ut och gå...min trista stavgång...längtar tillbaka till SATS salsa klasser som var i uppsala, attans vad de var roliga.... Har ögnat igenom hela fashionistas (prövar länka igen) blogg... hon verkar leva ett sånt glamoröst liv som jag vill ha... missförstå mig rätt..det är lixom lite sex and the city över henne...jag har också en massa fina kläder och är inte så pjåkig på att kombinera ihop dem, men jag får ju aldrig tillfälle att använda dem... fatta!!! Jag är en stockholmstjej som bor i en håla i norge, med ca 500 invånare, Bergen är 10 mil härifrån.... jag saaaknar storstan...och ett coolt jobb i city där jag faktiskt kan använda mina kläder och piffa mig...

jag var faktiskt så utsvulten på att få klä upp mig att jag totally overdressed till den avslappnade middagen igår med kroatiska kunder. Jag hade mina sevenjeans m blå svarowskikristaller på fickorna, ett siden och spetslinne i svart och blågrått från gold hawk, en balerina-rap-around kofta i samma blågrå ton som spetsarna på linnet (från ngt italienskt märke som jag inte kommer ihåg nu, inköppt i Rom för 2v sedan). Detta toppades med en galen gypsy handväska, ett par krokodilboots och ett långt silverhalsband från KEMT i oslo. Linnet var på tok för urringat och alla andra hade typ gympaskor... men jag var ju helt starved...var ju tvungen att få lite flärd... som fashionista...måste väl gå nu...fy va oglamoröst!!!

länk

Fashionista... kan visst inte det här m o länka prövar så här www.fashionista.se

kolla in den här bloggen

kolla in den här tjejen... hon har koll!! Fashionista

SUCK!!!

ÅÅÅÅHHHH!! jag vill hem nu!! Det regnar inte idag så jag har ingen ursäkt att inte träna...men jag skulle hellre sova middag...men jag ska träna, tror det blir 8km stavgång idag. Det regnade så mycket i går så min favoritfjälltur är säkert helt lerig, får vänta till solen torkat upp lite innan jag tar den igen. Har supercravings efter onyttig mat, pizza, ost, sibyllaburgare och massa godis...mmm tror jag lyxar till det m ett äpple istället. MMM pankakor m blåbärsylt vore gott...eller amerikanska pankakor m mapelsirup....näää nu får jag sluta...låter som dem på robinsonön... en kram skulle sitta bra också och lite lyx o flärd... bara 36 min kvar...sen är det hem! OCH HELG!


inga tips?!

Har fortfarande inte fått några tips om bra shopping i NYC, jag vet att det finns, men var!! Ge mig tips!!! Se tidigare inlägg om vad jag är ute efter...

engagerad

jag vill återigen tacka galadriel för att hon är så engagerad...du lägger verkligen ner massa tid... det nyttigaste som du lärt mig är att jag måste äta direkt efter träning...det visste inte jag...brukar vara så trött när jag kommer hem att jag inte orkar göra nåt på två timmar, så det kan lätt dröja 2.5h innan jag får nåt i mig alls efter träning. Visste ni att det var så viktigt där ute?!

Hur är det med fusk? Galadriel finns det något (ofarligt inte efedring o sånt) man kan göra eller ta för att förhöja förbränningen? äppelcidervinäger tabletter funkar det... jag gör ju det mesta rätt, men det går ju så in i norden långsamt!!! är det möjligt att gå ner 4kg på 4 veckor? En annan sak jag undrar är om det lönar sig att ha en "svullardag". Min bror sa att man kan ha det en gång i veckan om man äter nyttigt annars, för att lura kroppen att förbränna mer. Vad säger du om det? 

2,5 h tills helg ska bli skönt!!! Är sugen på att klä upp mig, sminka och blåsa håret. Åka ifrån hålan, in till Bergen, dricka drinkar och äta sushi. (är det nytting förresten? Älskar sushi!!!) Men detta är bara en dröm, vi har lovat att vara barnvakter åt T´s syskonbarn...det är helt ok...men jag vill göra ngt lyxigt!! Men jag får väl hålla ut, det är bara 4v kvar till NYC, Boston och cape cod...längtar!!


god morgon

vikt:69,4....ojojoj... var på kundmiddag igår.det var fantastisk mat, tog om igen, det gör jag aldrig annars... tre rätters, men huvudrätten var lam, rotmos, potatis och skirat smör. Klassisk norsk husmanskost, men otroligt vällagat och gott.. och ni läste rätt, jag hällde smält smör på min potatis och mosade den i det.... fyyy har dåligt samvete, framförallt för att jag inte kunde träna igår, det öste ju ner med regn. Till efterrätt var det glass och kjörsbär i sockerlag och jag år ju så klart upp allt! Som ni ser har det visat sig på vågen, men jag hoppas på att det bara är magen som är full och inte massa fett...(desperat önskan) Det enda bra var att jag inte drack nåt vin eller nåt...

Galadriel har skrivit massor om hur jag ska göra för att äta och träna rätt, fantastiskt snällt! Hon tipsade om att jag skulle gå upp innan jag går till jobbet och träna...det betyder 05,30, tror faktiskt inte att jag klarar det...klarar aldrig att gå och lägga mig före 1, så jag måste få min lilla sömn. Galadriel måste vara fantastiskt vältränad som aldrig haft några lovehandels...det har väl de flesta kvinnor mer eller mindre...? Är det någon annan där ute som har nåt bra tips för hur man blir av med dem?


regn regn regn

fy fan vad det regnar här...man skulle ju kunna tro att det var höst... Kan inte gå när det regnar så här.... har inte goretex skor, så de blir dyngsura och jag får skavsår... fasiken...förstör hela träningsplanen för dagen...

du bestämmer

ok galadriel, du kan bevisligen massa om sånt här... hjläp mig och lägg upp träning och diet för en vecka. så prövar jag om d funkar... men jag orkar inte gå upp före 6.. äter frukost 06,30...lunch 11,00, mellanmål 15,30 och middag vid 19,30. Kan tänka mig att träna 5-6ggr i veckan.(inget gym i närheten, bara fjäll, asfaltsväg och stavar.) gör idag ca 200 situps (olika typer) per dag. på helgen kan jag gå ut före frukost. Och fokus ska vara på lår, mage och speciellt att få bort lovehandels...hatar dem..han inte ha låga jeans och tighta toppar...HHHUUURRR kan jag träna bort just dem? Vet att man inte kan punktförbränna...är det bara kardio som gäller...?

Mat

Tack för dina inlägg Galadriel, jag börjar 7 på morgonen varje dag och orkar helt enkelt inte gå upp före 6 för att träna...gjorde det när jag hade andra arbetstider...äter gröt m linfrö och lite mjölk på morgonen jo, inget annat... Och jag vet att man inte ska banta, men jag lever sunt och tränar annars också, så det är ingen fara... det är en Italienresa och lite för många latdagar i det sista bara... men jag gillar att jobba mot mål så det är ok...så länge jag klarar av dem... när jag kommer hem från jobbet äter jag ett ägg och en banan innan jag tränar, men äter jag mer får jag håll...

Vad gäller mascaran så har jag prövat kanebos 38grader och gillar den inte...den ger ett naturligt intryck, men om man någon gång vill lägga på ett extra lager så blir det klumpigt och fult, eftersom det första lagret stelnar på en gång. Men att köpa den till Mallorca semestern för att vara lite fin på stranden är helt ok. Om du vill ha en naturlig och lätt mascara så rekomenderar jag i så fall Lancomes Definicil. Enkel, klassisk och lättanvänd, även om man nån gång vill ha lite extra volym.


mascara

Såg att Galadriel undrade om en bra mascara...eftersom jag har prövat närmare alla på markanden (otroligt, men sant) så måste jag så klart rekommendera Lancome Hypnose, den är verkligen super. Den allra bästa jag prövat någonsin är YSL volymmascara, i guldhylsa, ser ut som den fantastiska touche eclait. Den mascaran är fantastisk om man vill ha mycket fransar, DOCK, problemet är att stråna på borsten är för tunna, så efter cirka en vecka klistrar de ihop sig mot varandra och slutar fungera som borste. Har försökt att tvätta av borsten och allt. Men stråna är helt enkelt för svaga i förhållande till konsistensen på mascaran. Så gå o köp Lancomes Hypnose, den är bäst på marknaden just nu. Om du har normala fransar som du vill ha längre och mer volym på.

god morgon

nu är jag på jobbet igen, med in kopp nykokt kaffe...jag är egentligen mest förtjust i espresso, Latte eller i vilket fall kaffe med mycket mjölk...men eftersom norge är lite efter så dricker alla här vanligt bryggkaffe, svart...(många har inte ens hört om espresso), så har jag fint fått vänja mig med det....

Det blev tre bitar tårta igår på barnkalaset....ILLA!!! men jag kunde inte låta bli, det var en som var så fantastiskt god, med nöt/marängbotten och hemmagjord daimglass åvanpå...var bara tvungen att ta tre bitar....(nej..det var jag inte). Vikt: 69,2... Det går i alla fall lite neråt...men misstänker att det är för att jag gick på toaletten igår, gör det typ en gång i veckan bara... Väntar fortfarande på råd och tips ang om det är möjligt att klara 65kg till den 9 juli. Det är väl 1 mån idag?!

Ska på kundmiddag ikväll, min första någonsin..ska bli trevligt, tror jag, men lite svårt att kontrollera dieten då...men det finns väl alltid grönsaker, då kan jag ju välja bort potatisen eller vad det blir till...


hemhemhem

om 16 min får jag gå hem...är så hungrig, det blir ett ägg och en banan... hinner ju inte gå idag...men vi ska inte åka förrän 16, så jag hinner i alla fall göra mina situps...även om jag aldrig kommer få såna där snygga definierade streck på sidorna... tror inte min mage kan bli platt...och vad gör man med de jävla lovehandelsen, fettet på sidorna...hur får man bort det?

Ska bli skönt att komma bort från hålan lite... kan man ge pengar till en 9 åring eller är det trist...och i så fall hur mycket? 500? eller ? nu är det bara 12 min kvar...

vill shoppa, har craving..mycket mer efter det än mat, chips, godis eller nåt annat... vill ha en tunika...och en snygg kropp att ha i den, men det är för dyrt att köpa... 11 min kvar..suck!

Vill ha diet och träningstips....kom igen jag vet att ni kan!!!!


Diet....fan

hmmm, hela dieten förstörs nu... Ska till USA den 9 juli och ska ligga på beachen...vill vara så iform jag kan, så nu är det hård diet i 6 veckor. Var precis i Italien och gick upp 2kg pga god pizza, pasta, glass...ja egentligen all mat...Idag väger jag 69,5 kg (172cm)...helst vill jag väga 65kg den 9juli... är det ens möjligt?! Eftersom jag bor i en håla så finns det inget gym i närheten så jag går i fjället, längs vägen, stavgår och joggar... 75min om dagen, ca 6 dagar i veckan, och gör 200 sit ups. Jag äter havregrynsgröt till frukost, grovt bröd m tomat och skinka till lunch + några minimorötter, 1äpple, banan och ägg till mellanmål. Sallad med Italienköpt prosciutto till middag. Dryck till allt: vatten och svart kaffe. Gör jag rätt?! Vet att man inte ska banta, men jag måste nu...lever annars sunt och tränar regelbundet... men jag älskar glass och mat och Italien förstörde allt!!

Idag ska vi på barnkalas och jag kommer inte hinna träna, dessutom kommer vi få tårta och det kan jag bara inte tacka nej till...älskar sötsaker... fan..jävla diet och allt...Är det ngn som har tips eller som är proffsbantare och kan säga om jag gör rätt eller fel?!


Shopping

Hej igen,

Måste tipsa om världens bästa outletshopping i Italien. I Toscana, 1h från Florence. Det kan kännas långt bort, men för alla mode intresserade som tycker att nedanstående märken är för dyra, men som gillar desigenen. Två märken som inte står med nedanför är: Stella Mcartney och Alexander McQueen. Alla ni som liksom jag hatar outlets, läs vidare!!! Det är inte en vanlig outlet, där 10år gamla kläder ligger i högar som tanter gräver i. Det är riktiga, snygga, svala butiker med massa expiditer. Precis som Guccibutiken i vilken stad som helst.

Nästa plus, de otroliga priserna!!!! Det är faktiskt överkomligt! 50% av Affärspriserna i Italien och 70% av affärspriserna i skandinavien. Jag ska berätta vad jag köpte så fattar ni. Min fästman köpte en Armanikostym från vårens kollektion för 300euro, en Armani skjorta för 45E och en Armani slips för 25E. Jag köpte lite mer. Ett par fantastiska, lindblomsgröna, sidensandaletter, med krokodilskinn på klacken från Gucci för 135E. Ett par super söta, damiga, 50-tals pumps från Stella Mcarteney för 110E. En ljusgrön liten mocka väska från samma märke för 85E. Ett par olivgröna Marni stövletter med, knytbar sidensjal längst upp på kanten, för 125E. Vita och gulidga kilklackssandaler, med långa vita remmar att knyta runt ankeln, från TOD´S för 60E. Ett par stora, mörkbruna, 60-tals solglasögon från Fendi för 72E. Och lite presenter till familjen. Fattar ni?!Kunde varit där i flera dagar till. Ni MÅSTE åka dit! De har ingen hemsida, men nedan är adressen.

Stores: Gucci, Armani, YSL, Sergio Rossi, Loro Piana, Bottega Veneta,
Ferragamo, Valentino, Ungaro, Zegna, La Perla, Hogan, Tod's.
 new opening: Fendi, I Pinco Pallino, Marni.

THE MALL OUTLET CENTER

 

 

Opening hours: Monday-Saturday: 10,00-19,00 Sunday 15,00-19,00


på jobbet

hej igen, har nu kommit på hur man kommer in på bloggen igen, har varit utfryst i 2 dagar... Jag är dessutom mycket nöjd med att jag kommer in via jobbet!! Som jag sa så är jag nyanställd, så ingen har kommit på att ge mig nåt att göra än...mycket trevligt, jag läser, surfar och pratar telefon...

appropå telefon...ska få en ny mob från jobbet...tänkte på en Sony Ericsson K750i, är det nån som har nåt att säga om den? Har läst att den ska vara bra. Är lite sugen på en Samsung D500, men mest för att designen är snyggare än Ericsson. Har verkligen ingen koll på mobiler...är det nån som kan tipsa/hjälpa, finns det nån modell som kommer snart som det är värt att vänta på. Erkänner motvilligt att jag tycker att det är lite kul att ha en cool mob...vet inte varför...bryr mig annars bara om kläder... ok..kommer tillbaka senare under dagen, tacksam för tips...


ok...släpp släpp

nu ska jag verkligen göra mina situps..men jag är liksom helt fast...sjukt... måste slita mig från tangentbordet...nu...

hoppas att jag kommer in från jobbservern i morgon...då ska jag verkligen skriva massor...för jag har inget att göra på jobbet...är nyanställd och ingen har liksom kommit på att ge mig något att göra än...helt ok för mig...har surfat hotell i NYC och läst norska ELLE (som för övrigt har exakt samma repotage som den svenska, trist när man köper båda), Damernas och Femina. Fattar inte varför jag köper femina, det är verkligen en trist tant tidning...ska sluta med det..."men i brist på annat" tänker jag varje gång...men "annat" är faktiskt bättre än Femina! Tantmode och tantråd... Tror faktiskt att jag köpte den bara för att det var en Munte plus Simonsen top på framsidan...men det var ju såklart inget inne i tidningen....

nä...nu ska jag slita mig!!!

tjihu

såg att jag hade fått ett förstiktigt..."ja"

blev så glad...inser att jag fortfarande låter desperat...det är bara lite nytt allting..
har fortfarande inte gjort mina situps...vill inte..men ska...

Jag slänger ut två frågor som jag gärna vill ha tips på:

1. Var hittar man bra shoppin i NYC, ska dit i sommar, inte det vrakiga som man hittar i alla storstäder utan kul, nyskapande design i måttliga priser. Gillar: Marlene Birger, Munthe plus Simonsen, Paul & Joe, Patrizia Pepe, Bruuns Bazaar och sånt. Ge mig tips

2. En bra foundation som sjunker in i huden och gör att ban inte ser sminkad ut. Den ska tåla sommarens osmickrande strålar som gör att allt syns. Några idéer?



är det någon som ser mig?

låter lite desperat...

men jag är egentligen bara intresserad av att veta om någon ser det jag skriver eller om det är ett eko i cyberrymden....

Jag är 26, kvinna och vet inte vad jag gör här egentligen, men jag gillar idèn... vet inte heller vad det ska bli av det hela...men jag tänkte lite mode, träning, mat och restips...vad sägs om det..inte så originelt kanske, men roligar än seriösa politik bloggar.

Vill bara utfärda en varning...jag är asdålig på att stava...jag har universitetsexamen och allt, men jag är asdålig...så det är bara att vänja er om ni har lust att läsa... så det så..

Nu ska jag göra situps och sen laga födelsedagsmiddag åt min söta fästman...

vore superglad om någon stackare bara kunde skicka ett enkelt  "ja" som svar på att någon sett mig... hehe

hits