Ebba - Bara ansiktet utåt

Jag har en bekant som jobbar på Vecko Revyn och har därför lite inside information därifrån, nämligen:

Ebba är bara anställd som ansiktet utåt för VR för att öka försäljningen av upplagor och prenumerationer!

Tjänsten är annars "ihålig". Som chefsredaktör är man ytterst ansvarig för tidningens ekonomi, budjet och juridiskt över allt som skrivs. Detta är otroligt viktigt och kan avgöra tidningens framtid. Ebba anses vara alldelses för ung och oerfaren för att få vara ansvarig för detta. De ansvarsområden som normalt innehas av en chefsredaktör har således delats ut till de i VR-redaktionen som varit med en stund och har erfarenhet att kunna hantera såna frågor. Redaktionen ställde som ultimatum att om en sån oerfaren person som EBBA skulle bli chefredaktör så skulle hon inte vara ansvarig för ekonomiska och juridiska frågor. ( DVS huvudfunktionerna för en chefredaktör)

Ebba är således anställd för att skriva lite krönikor, göra lite moderepotage och vara ansiktet utåt. Men chefredaktör kan det knappast kallas, eftersom hon inte kommer ha ansvar över något avgörande för tidningen.

SMART VR!!! Tror att det kommer funka, ni kommer återfå era storhetsdagar från 90-talet!

Och sensmoralen är: Om det ser för bra ut för att vara sant...(en oerfaren brat blir chefredaktör för en stor tidning)....är det antagligen det också!!! (det är bara ett fint hologram, frontfigur utan ansvar!)

Kommentarer:
Postat av: Karin

Vem blir "riktig" chefredaktör då?

Postat av: sandi

Det blir inte en person, uppgifterna delas ut bland flera. Dvs Ekonomi, Juridik och innehåll delas ut bland redan anställda i redaktionen som har erfarenhet att hantera sådana frågor.

Ebba ska överhuvudtaget inte ha något sådant ansvar.

2005-09-26 @ 14:54:57
Postat av: emma

det där stämmer inte, har praoat på fredag och vet hur arbetet med fredag (och således VR) ser ut, ebba ser över allt som händer, bokar fotografer, gör intervjuer, budgetar, anställningar och mycket mer!

2005-09-28 @ 21:45:21
Postat av: sandi

Hon gör säkert ett jättebra jobb på fredag... Men att vara chefredaktör för en hel tidning är ett STORT jobb. Och det är kanske tänkt att hon ska få mer ansvar på VR med tiden. Men min bekant jobbar i redaktionen och har varit med på alla beslutande möten. Och per idag så är "chefredaktörs uppgifterna" spridda bland de i redaktionen, med erfarenhet av budgetplanering, innehållsplanering och juridik. Ebba ska skriva lite krönikor, göra repotage och vara ansiktet utåt, som på Fredag.

2005-09-29 @ 07:49:27
Postat av: stina

Precis vad jag trodde! Tack för att du bekräftar det :) Hon ska hålla sig till det hon är bra på, det som syns utåt.

2005-10-04 @ 20:42:30
URL: http://passionforfashion.webblogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits