forts...klädförvaring, smycken, smink, pynt mm

Tänkte jag kunde visa lite fler bilder...

Detta är en del av vårt sovrum. Tre malm-byråer från IKEA fungerar som förvaring åt underkläder, myskläder, träningskläder, sängkläder, hårsaker och smink. Över byråerna har jag satt en Malm-spegel som man kan "vika ut" så att man till exempel kan se håret bakifrån, mycket praktiskt.

Vi har ett ganska litet badrum och jag gillar som sagt att ha plats att göra mig i ordning. Så jag har liksom flyttat badrummet upp hit. Ytan ovanpå byråerna är ganska stor och fungerar för hårtorkar, plattänger, värmespolar och smink som ligger i de översta lådorna.

Jag tycker om att sminka mig i skarpt ljus så att jag ser bra och slipper riskera ränder, kanter och osuddade skarvar. Med inpiration från gamla filmstjärne loger (med massa lampor runt en spegel) satte jag upp 3 starka små lampor ovanför spegeln som går att rikta åt olika håll. Längst ut på kanterna av byrån har jag 4 lampor som är ganska starka, men eftersom glaset är "mjölkigt" blir ljuset lite dimmat. Jag får således ljus från alla kanter. Lamporna är så klart också från IKEA.

Sovrum med Malm Möbler

Sminket ligger i praktiska plastlådor från IKEA, som egentligen är insatser i en badrumsmöbel men går att köpa separat. På detta sätt hålls sminket fräscht och översiktligt. Det är lätt att hitta det man ska ha. Lådorna går utmärkt att lyfta upp på ytan ovanpå byråerna för bättre översikt, för att sedan städar bort enkelt ner i lådan igen.
image222

image223

image224

image225

I hörnet till höger om de stora byråerna står ännu en Malmbyrå från IKEA, men denna är mindre med 8 praktiska lådor som jag förvarar smycken, diadem, skärp m.m. Topplocket går desutom att fälla upp och i lockets undersida finns en spegel. På väggen i hörnet har jag även satt upp krokar för sjalar, hår pynt och långa halsband. På den lilla byrån står en byst. (jag samlar på sådana har 5 st utplaserade runt om i huset, det står en på den stora byrån också)

Denna byst är dock min första och min favorit, eftersom den är utmärkt att hänga fina smycken på. Dessutom får man en bra översikt...jag gillar att ha översikt som ni kanske märker...

Accesoarhörna

(som ni ser fick det plats några skolådor mellan byråerna, de är de geniala genomskinliga igen)

Sjalar, hårsaker och långa halsband

Smyckeställning

Smycken

Jag är mycket förtjust i min lilla smink/pynt hörna! Den är översiktlig, välorganiserad, upplyst och lätt att hålla städad...

Vad tycks?!

Hur ser det ut där ni sminkar/pyntar er? Vad har ni för bra knep att hålla ordning på saker och ting?

Kommentarer:
Postat av: Anna

KAOS. Smycken över hela nattduksbordet vilket resulterar i damm, som jag hatar. Sminket ligger i en korg, ihopblandat i en röra...
JAG vill verkligen orka få i ordning allt, speciellt mina smycken, så jag funderar på att rensa en låda, så det inte blir så dammigt där de ligger nu.

2008-01-30 @ 00:05:20
Postat av: Kristina

Wow, så skulle jag inte ha nåt emot att ha mitt smink. Just nu ligger det lite huller om buller i en låda:)

Postat av: sandi

känner till det problemet! Plastlådorna som jag använder kommer i 3-pack (någon enskild) och om jag kommer ihåg rätt kostar de under 200 för ett 3 pack och under 100 för de som köper enskilt. En billig investering för att få lite struktur...

2008-01-30 @ 09:21:45
Postat av: Jasmin

Smart idee det med lamporna, jag funderar på att kopiera den... Roligt att "hitta" dig igen, kommer ihåg din blogg från tiden du bodde i oslo (tror jag).

Vad ær det før fantastisk silvrig macprodukt jag ser bland ditt smink? Har inte sett den førr.

2008-01-30 @ 15:36:51
URL: http://bantarbloggen.wordpress.com
Postat av: sandi

Jasmin - tack! Kul att du hittat hit igen...jag hade ett långt uppehåll m bloggen, men nu kænns det kul igen. Bodde 9 mån i Oslo, sedan 9 mån i Kristiansand (sødra norge) och bor nu sedan 6 månader i Reyjavik.

Kopiera på du! Det verkligen super! Så bra ljus och så skönt att man kan rikta dem upp i taket om man vill se ur man ser ut i dämpad belysning.

Skuggorna är mycket riktigt MAC och kommer från deras tidiga december kollektion (metallic nånting). De är faktiskt cremeskuggor som "torkar" när du har satt på dem. Jag gillar dem, det går att lägga på andra skuggor och sudda, vilket är ovanligt för cremeskuggor. Den ljusa är silver/beige metallic och den mörka är svart/blå metallic...super för sena kvällar med sotiga ögon. De finns fortfarande kvar i MAC affärerna.

2008-01-30 @ 16:37:14
Postat av: Sara

Tack för inspirationen, åh vad kul att få organisera sitt smink så där..

2008-03-24 @ 09:16:50
URL: http://soonsheins.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits